Victòria d'infart

El Cadí aconsegueix un sofert triomf, el primer de l'any, per oblidar la desfeta de Saragossa || L'equip, que va fallar 11 tirs lliures, va de menys a més davant d'un combatiu Ferrol

Dimecres juga l’ajornat davant del Gernika. Les de Bernat Canut jugaran un dels dos partits que encara tenen pendents.AGUSTÍ PEÑA

El Cadí la Seu va aconseguir ahir el primer triomf de l’any al batre amb molt de patiment el Baxi Ferrol (60-54), en un duel que es va decidir en un final d’infart i que permet a les lleidatanes girar full de l’última dolorosa derrota. Bernat Canut demanava en la prèvia una reacció a les jugadores després de la desfeta de Saragossa, però d’entrada no va arribar. De fet, el primer quart va semblar una continuïtat del duel de fa set dies, amb un Cadí sense idees, molt desencertat i tou en defensa, superat per un Ferrol molt més intens.

Després d’un esperançador 4-0 inicial, les gallegues ho van capgirar amb un parcial de 0-9 (4-9) i van arribar a doblar les lleidatanes poc abans d’acabar el quart (6-12). En l’arrancada del segon període no van millorar les coses per al quadre urgellenc, que continuava embussat. Ni el temps mort sol·licitat per Canut va evitar que el Ferrol assolís la màxima renda, set punts (9-16, min.13).

Tres minuts va tardar a anotar el Cadí la primera cistella, obra de Raventós, i a partir d’allà el matx va començar a canviar. Les lleidatanes van igualar el nivell físic de les ferrolanes i van millorar els percentatges ofensius, que fins llavors eren baixíssims. Superat l’equador del quart, el Cadí va assestar el cop i amb un parcial de 10-2 va capgirar el marcador (25-24, m.18).Dos triples de Raventós i Pivec, les millors de l’equip amb Etxarri, van obligar Lino López a parar el duel, però ni així va evitar que les lleidatanes ampliessin el parcial amb una altra cistella de Brotons, que va fer un pas endavant per suplir la baixa de l’eslovaca Klaudia Lukacovicova, que va haver de viatjar al seu país per temes personals.

Amb aquests tres punts de renda (29-26) va arribar el Cadí al descans, després d’una millora ostensible que es va estendre a la segona part, que va arrancar manant. Vuit punts de renda va tenir l’equip de Canut d’inici (34-26), però els triples de Koenen i Rodríguez van portar el partit a les taules abans de l’últim assalt, que va ser una guerra de nervis. Allà es va moure millor el Cadí, en un final d’infart.

Les lleidatanes, que van fallar 11 tirs lliures, van recuperar els 6 punts de renda (57-51) a 33 segons del final. Un nou triple de Rodríguez va estrènyer el lluminós (57-54) i Etxarri i Raventós van tancar el partit des de la línia de personal.

Canut: “L’important era recuperar sensacions”

Bernat Canut estava ahir més que satisfet, no només per la victòria sinó també per la imatge que va donar el seu equip després de la desfeta de Saragossa.

“L’important era recuperar les sensacions i ho hem fet durant tot el partit, sempre ajudats pel públic”, va indicar el tècnic, que va destacar les deu victòries que té el seu equip a aquestes altures de la temporada. “Té molt mèrit estar lluitant per ser cap de sèrie a la Copa. Hem de ser crítics per millorar, però també tenir els peus a terra”, va indicar.Sobre el matx disputat ahir, va elogiar el canvi de mentalitat de les seues jugadores.

“Hem recuperat l’energia, la cohesió, el treball en el rebot defensiu, que sabíem que seria fonamental avui”, va destacar. “En el primer quart ens ha costat perquè elles jugaven molt obertes, però després hem millorat i hem estat molt bé, sobretot a la segona meitat. Ens ha penalitzat molt el poc encert en el tir lliure”, va explicar.