ELS DETALLS

Èxtasi davant del líder!

L'ICG Força Lleida supera en un gran partit l'Estudiantes i encadena la cinquena victòria || Bon debut de Juani Marcos, que va aportar 9 punts

Els jugadors del Força Lleida celebren al final del partit la gran victòria contra l’Estudiantes.POL PUERTAS

L’afició de l’ICG Força Lleida va entrar ahir en èxtasi tan bon punt va sonar la botzina que indicava el final del partit. L’equip, en un gran duel, va doblegar el líder de la categoria, l’Estudiantes, al qual va derrotar per 81-75 fent vibrar el Barris Nord, que gaudeix cada partit dels jugadors de Gerard Encuentra. Amb aquest triomf de gran mèrit l’equip encadena la cinquena victòria i ja en suma onze a la Lliga.

El tècnic lleidatà, que està traient el millor d’una plantilla que es diverteix a la pista i ofereix un gran espectacle en cada partit, va ser expulsat al segon quart en una acció rigorosa que va provocar la sorollosa protesta de l’afició, amb crits de “Fora, fora, fora!”, però que va servir d’estímul als jugadors. L’Estudiantes, tot un històric del bàsquet estatal i el gran favorit per tornar a l’ACB, arribava a Lleida amb dos derrotes i va encaixar la tercera al Barris Nord. No es va rendir mai, però va haver de doblegar-se davant l’ímpetu de l’equip lleidatà.

Sense la baixa d’última hora de Shaquille Cleare, per lesió, Carrera va fer la primera cistella i, amb l’encert anotador de Hughes, el Força Lleida es mantenia al davant amb escasses diferències (13-10, 6’). A falta de 4.21 perquè acabés el primer quart va debutar el base Juani Marcos, al qual al principi li van poder els nervis. L’encert de Dee i Domínguez en aquest tram final va fer que l’Estudiantes acabés el quart amb un lleuger avantatge (17-19).

El segon assalt va seguir amb l’intercanvi de cistelles, encara que dos triples consecutius de González van posar de nou els lleidatans davant (25-23). Les cistelles de Hughes i Badji contrarestaven l’encert del visitant Durisic, que acabaria l’encontre amb 12 punts. A falta de 2.04 per al descans i amb 34-34 a l’electrònic, una decisió arbitral va provocar una protesta de Gerard Encuentra, que va veure una tècnica i, tot seguit, la segona per persistir en les protestes i la consegüent expulsió.

Va abandonar la pista enfadat i ovacionat pel públic, que a partir d’aleshores va xiular sempre els àrbitres. Cinc llançaments seguits de tirs lliures de Faggiano van posar el 34-39, però en els últims instants dos triples de Juani i dos tirs lliures (8 punts en total), van fer que el Força Lleida es retirés als vestidors amb un punt d’avantatge (43-42).El tercer quart va començar amb una espectacular esmaixada de Badji (45-42) i malgrat els encerts de Dos Anjos i Durisic, l’equip lleidatà estava on fire i va obrir una petita bretxa en el macador amb l’habitual aportació anotadora de Carrera (8 punts en aquest quart), ben secundat per Rosa, per tancar el període amb 60-53 i l’afició veient que la possibilitat de doblegar el líder era més a prop.L’Estudiantes no li va posar fàcil. Un triple inicial de Domínguez al començar l’últim assalt tornava a ajustar el marcador (60-56), i Beirán, màxim anotador del seu equip amb 15 punts, anava retallant distàncies des de la línia de tres.

A 6.09 per al final, el lluminós estava 64-63. Un triple de Hughes va ser contrarestat per dos cistelles de Durisic i un altre llançament de Beirán posava el 68-69 a falta de 3.34. Va aparèixer llavors la figura de Thomas Schreiner, dedicat fins llavors a brillar en la captura de rebots i assistències.

L’austríac va firmar 9 punts decisius en aquests tres últims minuts, tot i que l’Estudiantes no es va rendir en cap moment i, de fet, a falta d’11 segons el marcador estava 77-75. Qualsevol pèrdua podia suposar el desastre. Però Schreiner no ho va permetre.

Seus van ser els últims 4 punts que van deixar el 81-75 final i una victòria enorme. Després de la victòria, l’entrenador Gerard Encuentra reconeixia que “en un final a cara o creu” va ser determinant per emportar-se el partit l’ambient del Barris Nord. “És un luxe”, va dir el tècnic, i una cosa que va assegurar que “ens motiva molt i ens ajuda”.

“És una victòria molt important moralment”, va admetre Encuentra, però també va deixar clar que no “ens ha de fer perdre la perspectiva”. “Hem de continuar treballant en el dia a dia, que és una cosa bona que té aquest equip, i sobretot pensar que ens venen molts partits que ens obligaran a estar concentrats per fer un bon treball en els entrenaments”, va assegurar el tècnic.El duel el va definir d’“igualat de principi a final i amb petits detalls que han marcat la diferència, sobretot al tercer quart”, una cosa que, segons el tècnic, va donar a l’equip “aire per afrontar l’últim quart, que ha estat molt igualat”. Però, per damunt de tot, va voler felicitar tot l’equip, “sobretot els jugadors, que són els protagonistes, però també tot el cos tècnic, que ha fet un gran treball”, i va concloure: “Si avui no haguéssim guanyat, evidentment estaríem tristos, però alhora contents per l’esforç que hem fet.” També es va pronunciar sobre la seua expulsió: “Ells jugaven molt al límit de les faltes i nosaltres érem els primers a arribar a la bonificació”, va dir, i va afegir: “Crec que no se’ns estava respectant com a ells, i és el que més m’ha indignat, i en una falta que han tardat molt a protestar, no l’ha xiulat i ha vingut clarament a encarar-se amb mi, m’ha xiulat una tècnica i tot seguit la segona, molt ràpid”.

En aquest sentit, va insistir que “no han tingut el mateix respecte cap a nosaltres que cap a ells, especialment a la primera meitat”.Sobre la possibilitat de classificar-se per a la Copa, Encuentra va confessar que no els passa pel cap i que estaven centrats “avui en l’Estudiantes i des de ja en l’Alacant”, i va deixar clar que “no és una cosa en la qual pensem ara mateix, i estem centrats a seguir amb aquesta bona línia que estem agafant i en què depèn de nosaltres”.