Triomf de caràcter

El Cadí la Seu, amb només vuit jugadores disponibles, torna a vèncer fora de casa després de derrotar l'Ensino de Lugo en un partit molt sòlid de les urgellenques || L'equip de Bernat Canut va forjar la victòria en la defensa i l'encert exterior a la recta final

La nord-americana del Cadí, Jewel Tunstull, intenta anotar davant la seua compatriota White, de l’Ensino.ÁREA 11

El Cadí la Seu es va retrobar amb la victòria lluny de casa al derrotar l’Ensino per 58-67, després d’una exhibició de solidesa, unió i sacrifici. Amb les vuit jugadores disponibles, l’equip urgellenc va saber sobreposar-se a un duríssim rival. L’encert exterior de les de Bernat Canut i la defensa a l’últim quart van ser factors clau en la victòria.

L’inici va ser favorable a un Cadí que, malgrat les baixes, dominava el ritme del duel mostrant una molt bona versió als dos costats de pista. Laura Peña agafava el timó i obria el marcador a cop de triple per després donar una cistella a Montse Brotons, amb uns grans minuts després de sortir el cinc inicial. El bon treball defensiu permetia córrer i Mikayla Pivec castigava per primera vegada el cèrcol rival amb un gran contraatac (minut 4, 6-9).

La gran assignatura en aquest duel era suplir la sensible baixa de Laia Raventós. Ariadna Pujol era l’elegida com ja li va tocar fer les últimes temporades. La de Mataró va sortir amb força i va provocar el primer temps mort local amb una cistella més addicional (minut 5, 8-14).

Però a causa del bon final de període i el desencert del Cadí, les locals es van atansar al lluminós al finalitzar el primer assalt amb el 14-17.El segon quart començava amb cistella local, però Laura Peña i Irati Etxarri hi posarien remei. Cinc punts seguits de la navarresa provocaven un temps mort del conjunt gallec (minut 2, 17-24). Les lleidatanes van aconseguir el màxim avantatge fins aquell moment gràcies a una nova cistella de Pivec (minut 3, 17-26).

L’electrònic es va anar ajustant (minut 9, 29-33) i una última cistella d’Oma tancaria els primers vint minuts amb l’ajustat 31-33.Al tercer quart, el gran treball de Jewel Tunstull el va aprofitar tot l’equip, amb la qual cosa van superar un rival que tornava a anar a remolc (minut 4, 35-41). Però les gallegues acabarien tancant aquest tercer quart amb 44-46.La igualtat entre els dos conjunts era màxima, però a l’últim quart apareixia Paula Strautmane per donar ales a les urgellenques. La letona anotava dos triples de forma consecutiva que valdrien el seu pes en or (minut 4, 48-58).

Bernat Canut va plantejar una defensa zonal. Peña, amb un triple, va catapultar el Cadí (minut 7, 50-63). Amb molt temps encara al davant, el Cadí es va mostrar sòlid i va poder sentenciar el partit amb el 58-67 final.

Canut: “Veníem d’una setmana complicada i hem donat la cara”El tècnic del Cadí la Seu Bernat Canut va dir després del partit que “ens n’anem satisfets per la victòria perquè venim d’una setmana complicada a la Seu amb els positius i viatge llarg, però ja vam dir abans del partit que no havíem de posar aquestes coses com a excusa. Havíem de donar la cara i per això vull destacar el caràcter de l’equip”.El tècnic de l’equip urgellenc va destacar l’encert exterior de les jugadores. “Estic molt content, sobretot amb els triples del final de Paula [Strautmane] que els necessitava a nivell mental.

També Laura [Peña] amb el seu triple ha sentenciat el partit. En definitiva, ha estat retrobar-nos amb sensacions fora de casa que feia temps que no sentíem.”