FUTBOL COPA DEL REI

L'Athletic fa fora el Madrid

Un gol de Berenguer en el 89 classifica els bascos per a les semifinals || Aficionats locals van llançar botelles contra l'autobús blanc quan arribava a l'estadi

Lucas Vázquez colpeja la pilota davant de Nico Williams.

Lucas Vázquez colpeja la pilota davant de Nico Williams.EFE

Un gol d’Alex Berenguer en el minut 89 va donar la victòria a l’Athletic sobre el Reial Madrid per 1-0 i va classificar l’equip blanc-i-vermell per a les semifinals de la Copa. A un minut del final l’extrem navarrès, que havia substituït després del descans el lesionat Nico Williams, va decidir una eliminatòria intensa amb un tret creuat des de la vora de l’àrea. L’Athletic, que va dominar el partit, elimina el Madrid després d’haver fet fora el Barça en la ronda anterior.

Abans del matx aficionats de l’Athletic van rebre l’autobús del Reial Madrid llançant botelles i diferents objectes que, segons va mostrar el club blanc en un vídeo, van provocar la ruptura d’una lluna. Els incidents van ocórrer malgrat que es va desconvocar en els dies previs una concentració massiva d’aficionats per acudir als voltants de l’estadi. Tanmateix, milers de persones es van anar congregant a poc a poc per a la rebuda.

Una persona va ser identificada després de l’incident, van confirmar fonts del Departament Basc de Seguretat. L’Athletic, per la seua part, va condemnar els fets. “L’Athletic lamenta i condemna els incidents esdevinguts a l’arribada de l’autobús del Reial Madrid, al qual ja ha demanat disculpes personalment”, va indicar a Twitter.

El Betis va passar ahir a les semifinals golejant en un gran partit la Reial Societat (0-4). Juanmi, ex de la Reial, va marcar els dos primers i Willian José, cedit pels bascos, el tercer.