ATLETISME PISTA COBERTA

El lleidatà Bernat Erta, millor marca mundial

El relleu mixt 4x400, amb el lleidatà, bat el rècord estatal de la modalitat amb un registre històric || Espanya guanya la Dynamic New Ahletics a Glasgow

Bernat Erta, Iñaki Cañal, Sara Gallego i Aauri Lorena Bokesa, després de guanyar ahir la seua prova a Glasgow.

L’olímpic lleidatà Bernat Erta va tornar a la competició fent soroll, amb un rècord d’Espanya i millor marca mundial en el relleu mixt 4x400 en pista coberta, amb un registre històric, al parar el crono amb un temps de 3:18.90. El quartet va donar ahir a Espanya la primera victòria en la nova DNA (Dynamic New Athletics), competició que va guanyar l’equip estatal i que es va disputar a l’Emirates Arena de Glasgow, amb equips de 18 atletes de les seleccions d’Anglaterra, Gal·les, Escòcia, Espanya, Irlanda i Portugal, en un format innovador, amb totes les proves comprimides en tan sols dos hores. En la classificació final, Espanya va acabar primera, seguida d’Anglaterra, Irlanda, Gal·les, Portugal i Escòcia.

El quartet mixt 4x400, format per Iñaki Cañal, Aauri Lorena Bokesa, Sara Gallego i el lleidatà, que va córrer l’últim relleu. La selecció espanyola va protagonitzar un començament espectacular, guanyant la primera prova del programa, els relleus mixtos 4x400, amb una marca de 3:18.90 que és nou rècord nacional i, segons va apuntar el president de la Federació Espanyola, Raúl Chapado, podria ser el millor registre del món en un 4x400 mixt en pista coberta, una prova que rares vegades s’ha disputat. En qualsevol cas és la millor marca mundial de la història en aquesta prova, en pista coberta.

La millor marca anterior era la de 3:28.88 acreditada per un equip del Playas de Castellón el 12 de gener del 2020Erta també va disputar aquesta prova als Jocs Olímpics de Tòquio, l’estiu passat i al costat de Laura Bueno, la mateixa Aauri Lorena Bokesa i Samuel García es va quedar a un pas de la final. En la competició japonesa van firmar un temps de 3:13.29, també rècord d’Espanya, en aquest cas a l’aire lliure.