El Finques Prats Lleida Llista venç a la pista del Noisy

S'assegura el liderat de la fase de grups i jugar a casa la tornada dels quarts de final || L'equip d'Albert Folguera va haver de remuntar un gol inicial dels francesos i no va poder sentenciar fins a l'últim segon

L’equip lleidatà va posar amb jugadors de la base local abans del partit.

L’equip lleidatà va posar amb jugadors de la base local abans del partit.LLEIDA LLISTA

El Lleida Llista va exercir de campió del torneig que ha guanyat en les tres últimes edicions, la WS Europe Cup i, amb una treballada victòria a la pista del Noisy francès (2-4), es va assegurar acabar la fase de grups en primera posició, amb la qual cosa a l’eliminatòria de quarts de final jugarà el partit de tornada a l’Onze de Setembre. N’hi havia prou amb l’empat per aconseguir-ho, però va firmar un triomf amb molt patiment, després d’encaixar un gol en els primers minuts i no va poder sentenciar el duel fins a l’últim segon

El tècnic del Llista va destacar que l’equip va saber “patir fins al final” després d’encaixar el 2-3

Bruno Di Benedetto, internacional amb França, va marcar tres dels quatre gols del Finques Prats

El Finques Prats Lleida va començar el matx amb la intenció de portar-ne el pes, però molt aviat va poder comprovar que no li resultaria gens fàcil guanyar en una pista que, a la prèvia, el tècnic Albert Folguera ja havia advertit que tocaria patir. I el Llista va patir de veritat fins al final.

La primera rematada de l’equip francès, abans de complir-se el primer minut de joc, es va estavellar al travesser de la porteria defensada per Martí Serra. Va ser tot un avís al qual va respondre ràpidament Jepi Selva amb una intencionada rematada que va repel·lir el porter local, Alexis Boyeau.El Noisy, impulsat pel públic en un pavelló petit en el qual els espectadors són molt a prop de la pista, insistien en les seues arribades i en una d’aquestes Ugo Grellier va marcar l’1-0. Només era el minut 7 i el Llista ja tenia el marcador en contra.Però l’equip lleidatà va tenir una reacció de campió.

Oriol Vives va aprofitar un llançament de falta des de lluny per sorprendre el porter francès i firmar, al minut 9, l’1-1. El gol va afectar l’equip local, que va passar per uns minuts de dubte que el Llista va aprofitar per posar-se al davant. Bruno Di Benedetto va firmar, al minut 11, el primer dels seus tres gols per situar l’1-2 en el marcador.Amb l’ordre lògic reestablert, el Llista, que no va jugar ahir el millor dels seus partits, es va centrar a defensar-se bé i amb ordre, frenant les arribades del Noisy, que buscava les seues opcions en rematades des de lluny que Martí Serra no tenia problemes per repel·lir.

Amb 1-2 es va arribar al descans.En els dos primers minuts de la segona part el Lleida Llista, que havia acabat la primera amb només tres faltes en contra –també el Noisy en va cometre només tres–, es va carregar amb tres faltes més. Amb un lluminós ajustat, l’amenaça de la desena va començar a caure sobre els de Folguera. Però tot seguit va arribar el que se suposava que era el gol de la tranquil·litat.

Encara no s’havia complert el tercer minut de la represa quan Bruno Di Benedetto, internacional francès, va transformar la seua especial motivació en una nova diana per col·locar l’1-3.Però la tranquil·litat va durar escassament dos minuts. El que van tardar els àrbitres francesos a assenyalar un dubtós penal contra els lleidatans que, a més, li va costar a Albert Folguera una amonestació verbal. Marc Pujol, un dels tres jugadors catalans del Noisy, ho va aprofitar per col·locar el 2-3 i ajustar de nou l’electrònic.

A més, al minut 38, el Llista cometia la novena falta. El Llista va mantenir la calma, no va cometre errors i fins i tot va acabar el duel amb 9 faltes, la qual cosa diu molt del seu bon treball defensiu, mentre que el Noisy, llançat a buscar l’empat, també s’anava carregant de faltes. El temps corria a favor dels lleidatans, que tenien el triomf cada cop més a prop, malgrat els esforços de l’equip local i, a falta d’un sol segon per al final, de nou Bruno Di Benedetto va encertar amb el gol per segellar, amb el seu hat-trick, un 2-4 que certificava el triomf del Llista i la primera posició a la fase de grups.

Albert Folguera: “Hem complert l’objectiu”

Albert Folguera destacava després del duel la importància del resultat i de la victòria. “L’objectiu s’ha complert, l’important era guanyar i quedar primers”, explicava. “Hem sumat els tres punts i som primers de grup.

És el que tocava i era el més important”, insistia.El tècnic va destacar la capacitat de patiment que va tenir l’equip, que no va sentenciar amb el 2-4 fins a l’últim segon, després que el conjunt francès s’avancés en el lluminós. “El públic pressionava, amb 1-3 al marcador ens han xiulat un penal que ha estat el 2-3 i sí, hem patit durant tot el partit”, admetia. “És veritat que hem portat el pes, que hem creat ocasions, encara que ells també i l’important és que acabem aquesta fase amb nou punts, que era el més important després de com havíem començat amb la derrota en el primer partit”, va assenyalar.“Ja sabíem que no seria fàcil, ells s’han posat molt aviat al davant i hem sabut reaccionar ràpidament i capgirar el marcador i valoro això, que hem sabut patir i hem estat al partit fins a l’últim segon”, afegia.Sobre qui quedarà segon, va dir que “la veritat és que a nosaltres ens és igual.

Ara hem de centrar-nos de nou en la Lliga, ja que ens esperen dos partits en cinc dies,” va comentar amb referència al calendari imminent. El Llista en rebrà dimecres vinent, dia 16, el Palafrugell i posteriorment diumenge visitarà el Girona.

El Barcelona empata i es queda sense rècord

El Barcelona va empatar ahir 3-3 a la pista de l’Alcoi, amb la qual cosa va perdre l’oportunitat de batre un rècord històric, el del millor inici a l’OK Lliga. El líder no va poder obtenir la victòria 18, tot i que es manté invicte.