Betriu s'imposa a Bassella

El pilot lleidatà, que estrenava equip, el WP Eric Augé, aconsegueix la segona victòria a la Bassella Race 1, al davant del malagueny Cristóbal Guerrero. El de Coll de Nargó va dir després de la cursa que se sentia “content, sobretot per guanyar a casa”

Els pilots de la carrera principal de la Bassella Race 1, poc després de donar-se la sortida a un recorregut amb dos voltes de 60 quilòmetres per a les categories Pro i Júnior.BASSELLA EXPERIENCES

El pilot lleidatà Jaume Betriu va aconseguir ahir la segona victòria a la Bassella Race 1, la multitudinària cursa que va tornar a superar aquest cap de setmana el miler d’inscrits. Betriu, que estrenava equip en aquesta prova, el WP Eric Augé, es va adjudicar el triomf al davant del malagueny Cristóbal Guerrero i el neozelandès Hamish MacDonald. Els pilots afrontaven ahir la cursa principal de la Bassella Race 2022 amb dos voltes de 60 quilòmetres per a les categories Pro i Júnior.

Després de no materialitzar la seua millor actuació dissabte a l’Xtreme Race, Betriu es va treure l’espina ahir amb una contundent victòria. El pilot de Coll de Nargó va estar a un altre nivell, al marcar un millor temps per volta dos minuts més ràpid que el del seu més directe perseguidor, Cristóbal Guerrero, i arribant a meta amb 5’22” d’avantatge sobre ell. Betriu comentava després de la carrera que “ha estat un bon dia. He fet una bona sortida i en els primers quilòmetres he deslliurat una bona batalla amb el Cris [Guerrero], l’Enric [Francisco] i el Ramon [Quer]”. El pilot lleidatà va analitzar així com es va desenvolupar durant la prova. “A la zona de gel he pogut avançar l’Enric i he anat tirant, malgrat que tenia els braços engarrotats de l’Xtreme de dissabte. Després de l’avituallament, ja m’he sentit millor i he pogut anar augmentant el ritme. A la segona volta he vist que havia deixat enrere el Cris i llavors he pressionat més. He pogut deslliurar-me dels taps, no me n’he anat a terra i la moto ha funcionat sense fallades”, va explicar Betriu. El de Coll de Nargó es va mostrar “content perquè hem fet una bona estratègia proveint-nos després d’una volta i mitja per poder anar a fons des del començament. Estic molt content, sobretot, per guanyar aquí a casa”, va dir.

Per la seua part, el neozelandès Hamish McDonald va gaudir de la seua primera participació en la Bassella Race 1 i bona prova d’això és la tercera plaça que va aconseguir. Encara que dissabte no va estar tan encertat en l’Xtreme Race, a l’acabar al lloc 25, ahir va demostrar que és un pilot capdavanter en EnduroGP. A la categoria Júnior, la victòria va ser per a Àlex Puey després de finalitzar en desena posició a la general. Alfredo Pellicer va ser segon i Lluís Gonfaus, tercer. Val a recordar que a l’Xtreme Race de dissabte la victòria va ser per al britànic Jonny Walker, després d’un vibrant pols mantingut amb Mario Román. Aquest, al final, va acabar en segon lloc i tercer va ser el pilot búlgar Teodor Kabaktxiev. Pel que fa a la carrera de MaxiTrail, la victòria va ser per a Iván Cervantes (Triumph), al davant d’Alessandro Ruoso (Yamaha) i Gerard Farrés (Macbor).