L'Alpicat es desinfla a la segona part

Perd contra l'Igualada, tot i materialitzar el millor primer temps del curs encadena deu derrotes i segueix cuer

Carlos Gasque lluita per una pilota amb un jugador de l’Igualada.

Carlos Gasque lluita per una pilota amb un jugador de l’Igualada.POL PUERTAS

L’Igualada, tercer classificat de la Lliga EBA, va ser el botxí de la desena derrota consecutiva del Cochesinternet.net Alpicat, que va caure (64-75) malgrat haver jugat el seu millor bàsquet de la temporada abans del descans, al qual se’n va anar amb un avantatge de sis punts (40-34) que es va esfumar al tercer quart i ja no va poder recuperar a l’últim parcial. “L’equip està treballant en una dinàmica molt bona malgrat la situació tan complicada que travessa”, explicava després del duel el tècnic, Joan Albert Cotonat. “Som conscients que ens fa falta una mica sort i una victòria, perquè l’evolució d’aquest equip és extraordinària i n’estic molt orgullós”, va afegir.

Al primer quart, l’Alpicat va treure un avantatge de vuit punts (18-10) amb el qual va fer gala d’una bona defensa i d’un gran encert en atac. “Ells tenien molt encert, però nosaltres hem defensat bé, hem dominat el rebot i jugat al que volíem jugar.” Aquesta tònica es va mantenir al segon parcial (22-24), en què els lleidatans van contenir l’empenta del Igualada. Després del descans, als locals els va costar més perquè el rival va apujar el ritme defensiu i es va beneficiar d’un arbitratge permissiu. A més, van tenir la desgràcia de perdre Marc Rubín de Celis per una lesió al genoll que, a falta de proves, pot ser greu. El resultat, avantatge de sis punts al tercer quart per a un Igualada (12-18) que tampoc va cessar en el seu encert a l’últim (12-23). “És una obvietat, però quan defenses bé, ataques millor, i és el que ens ha fallat”, va dir el tècnic.