FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

Xavi compleix 100 dies amb deures encara pendents

El Barça ha sumat amb ell 22 punts de 33 de possibles i és en zona Champions

Xavi Hernández, durant el partit que el Barça va jugar diumenge amb l’Espanyol.

Xavi Hernández, durant el partit que el Barça va jugar diumenge amb l’Espanyol.EFE

Xavi Hernández va complir ahir 100 dies comandant la banqueta del Barcelona i, malgrat que ha aconseguit millorar la classificació a la Lliga, té encara deures pendents, com trobar la regularitat que l’equip encara no ha aconseguit. Xavi va ser anunciat el 6 de novembre, amb l’equip en novena posició, amb 18 punts després de 4 victòries, 6 empats i 3 derrotes. Estava a 12 punts del líder Reial Madrid.

En aquests 100 dies el Barcelona ha sumat 22 dels 33 punts que ha disputat i, de la mà de Xavi, s’ha situat en zona Champions, quart, amb un balanç de 6 victòries, 4 empats i una derrota. Però la distància respecte al líder no s’ha reduït. El Madrid té 15 punts més que els blaugranes que, això sí, tenen encara un partit pendent de jugar.Malgrat que hi ha hagut una millora generalitzada, l’equip no troba una regularitat.

L’empat de diumenge davant de l’Espanyol n’és un exemple, ja que l’equip venia d’un convincent triomf contra l’Atlètic (4-2) i va salvar un punt en el minut 96. Ja li havia passat abans. Després d’una gran victòria a Vila-real (1-3) va perdre a casa davant del Betis (0-1), equip que precisament és ara tercer.

Aquesta ha estat la seua única derrota a la Lliga.El que no ha aconseguit Xavi en aquest temps ha estat salvar la Champions. No era fàcil, però l’empat amb el Benfica i la derrota contra el Bayern el van condemnar a l’Europe League, en la qual debuta dijous. També va ser eliminat a la Copa i a la Supercopa, malgrat oferir una bona imatge, en ambdós casos a la pròrroga davant del Madrid (3-2) i l’Athletic (3-2).

La Champions torna avui amb el PSG-Reial Madrid i l’Sporting-CityEl Reial Madrid visita avui (21.00) el PSG en l’anada dels vuitens de final de la Lliga de Campions. L’altre partit de la jornada mesurarà, a la mateixa hora, l’Sporting de Portugal amb el Manchester City.L’entrenador del Reial Madrid, Carlo Ancelotti, va dir: “Les sensacions són bones i tenim tota la confiança del món. És un partit difícil contra un rival difícil que té l’aspiració de guanyar la Champions com nosaltres.

Aquest partit podria ser una final i no se sorprendria ningú, tenim les ganes d’eliminar un rival que pot competir per guanyar la Champions.” Benzema va provar ahir al mateix escenari del partit i els metges decidiran avui si pot jugar.D’altra banda, Reial Madrid i Atlètic s’enfrontaran als quarts de final de la UEFA Youth League, després del sorteig celebrat ahir. L’altre equip espanyol que continua en la competició, el Sevilla, s’enfrontarà al PSG.

Araujo té una sobrecàrrega al soliAraujo serà amb tota probabilitat baixa dijous davant del Nàpols.

El club va dir que les proves realitzades ahir van mostrar que “té una sobrecàrrega al soli de la cama esquerra. Així doncs, l’evolució en marcarà la disponibilitat”. El jugador també va demanar ahir disculpes per un gest que va fer diumenge contra l’Espanyol mentre cridava “a Segona”.

Ja han marcat 18 jugadors blaugranaDesprés del gol que va marcar Pedri diumenge davant de l’Espanyol, ja són 18 els jugadors del Barcelona que han marcat aquesta temporada, la qual cosa fa que sigui l’equip d’Europa que té els gols més repartits. El màxim anotador és Memphis, amb 8, malgrat que continua lesionat i el segueixen Luuk de Jong amb 4; i Ansu Fati i Araujo, amb 3 cada un.

El Brasil-Argentina s’haurà de jugar i la FIFA sanciona quatre argentinsLa Comissió Disciplinària de la FIFA ha resolt que el partit Brasil-Argentina, de classificació per al Mundial 2022 i que va ser suspès el 5 de setembre passat, es jugui en data i lloc a determinar i va imposar una sanció de dos partits a quatre jugadors argentins, així com multes a les federacions de tots dos països, 200.000 francs suïssos a la de l’Argentina i 50.000 a la del Brasil.El partit va ser interromput per l’Agència Nacional de Vigilància Sanitària del Brasil als 5 minuts, a l’al·legar que quatre jugadors argentins van ometre en el moment d’arribar al Brasil que havien estat al Regne Unit 14 dies abans, la qual cosa els obligava a romandre en aïllament, d’acord amb la normativa anti-Covid del país.Emiliano Buendía, Emiliano Martínez, Giovani Lo Celso i Cristian Romero hauran de complir una sanció de dos encontres per incomplir el protocol de partits internacionals.

L’Athletic cau amb un autogol d’Unai SimónEl Mallorca va fer un pas de gegant cap a la permanència al derrotar 3-2 l’Athletic amb gols de Salva Sevilla, de penal, Ángel Rodríguez i un autogol d’Unai Simón després d’un xut al pal de Take Kubo. L’Athletic va igualar un 2-0 a la segona part però va sucumbir en uns minuts finals elèctrics. A Segona, la Ponferradina va guanyar 3-2 la Reial Societat B.