BÀSQUET COPA DEL REI

El Barça allarga el seu regnat i guanya la Copa del Rei

Conquista la seua quarta Copa del Rei en cinc anys al sobreposar-se al 19-5 del primer quart. Jokubaitis va ser el jugador desequilibrant a l'últim quart i Mirotic, amb 19 punts, l'MVP

La plantilla blaugrana va conquerir la seua quarta Copa del Rei dels últims cinc anys en un partit de poc espectacle però emocionant fins al final.ACB PHOTO

El Barça va revalidar ahir el títol de campió de la Copa del Rei, la quarta de l’últim lustre, al sobreposar-se a la seua pèssima arrancada de partit i demostrant que aquesta temporada té presa la mesura al Madrid (59-64). Des de l’arribada de Jasikevicius, els blaugranes s’han imposat als blancs en les últimes quatre finals de Copa i en 10 dels 13 últims clàssics. A falta de bon bàsquet, la final més repetida de la història almenys va tenir emoció fins al final.

Els vigents campions, que arribaven a la cita amb una mitjana de 105 punts en els dos compromisos anteriors, es van quedar en uns paupèrrims 18 en els primers vint minuts, amb un Barça irreconeixible que acumulava de forma alarmant errors en el tir i males decisions impròpies d’un conjunt que arribava enratxat i com a segon finalista amb més punts de la història del torneig. Malgrat el monumental embús, els blaugranes van arribar vius al descans (29-18). Obligats a millorar si volien mantenir opcions, els de Jasikevicius es van aplicar en defensa a la represa.

Gràcies a la qualitat individual de les seues estrelles va començar a compensar la mala tarda dels tiradors i va anar disminuint la bretxa. El Madrid també continuava buscant la seua millor versió però s’havia encomanat del joc gris i començava a donar mostres preocupants de desgast. A l’equador del tercer capítol de la final es va arribar amb un marcador de minibàsquet (37-27) i poc espectacle. Mirotic, amb un parell de triples, va situar els seus a quatre punts i va tornar l’esperança.

El Madrid no es va descompondre i va aconseguir arribar als últims deu minuts al davant (46-41), però l’alegria li va durar poc, perquè Laprovittola, amb un triple frontal, va empatar el partit a 43. Tot tornava a començar. Calathes va donar el primer avantatge als culers a set minuts del final, aprofitant el desconcert dels de Pablo Laso, que s’anaven desinflant de forma alarmant i seguien sense referent ofensiu. Adam Hanga va presentar la seua candidatura a salvador amb un triple, però Jokubaitis l’hi va tornar amb cinc punts consecutius amb què va reclamar el seu protagonisme.

Tot apuntava que el títol es decidiria per petits detalls i així va ser. El lituà va continuar colpejant el cèrcol blanc amb un altre 2+1 que va donar mig partit al seu equip, encara que Llull, amb quatre punts marca de la casa, va pujar l’empat a 59 a 45 segons de la conclusió. Mirotic, elegit MVP de la final, va convertir dos tirs lliures i, quan semblava que Deck empataria en una fàcil entrada, la pilota no va entrar i l’hispanomontenegrí va segellar el nou va triomfar culer des de la línia de 4,60, donant al seu equip la seua quarta Copa del Rei dels últims cinc anys, la qual cosa el situa ja a un sol títol del Madrid, que continua liderant el palmarès amb 28 títols.