El Barça exhibeix gol i guanya amb comoditat al València

Tres gols d'Aubameyang, en el tercer amb protagonisme absolut d'un majestuós Pedri, i un de Frankie de Jong li valen per tornar a la zona Champions. Els blaugranes van jugar molt sòlids i amb una gran efectivitat

Aubameyang va celebrar  el seu primer gol de blaugrana acrobàticament.

Aubameyang va celebrar el seu primer gol de blaugrana acrobàticament.EUROPA PRESS

El FC Barcelona va oferir ahir tota una lliçó de pegada davant del València a Mestalla (1-4) per recuperar la quarta posició de LaLiga Santander, l’última d’accés a la pròxima Lliga de Campions, en un partit en el qual el quadre blaugrana amb prou feines va patir i va trobar la seua millor versió abans de viatjar a Nàpols per jugar-se el seu futur a la Europa League. En una exhibició d’eficàcia, els de Xavi Hernández van encarrilar el duel, en el qual es van escoltar xiulets per a Ferran Torres en el seu retorn a casa, amb un doblet de Pierre-Emerick Aubameyang, que s’estrenava com a golejador amb la samarreta blaugrana, i un altre gol de Frenkie de Jong abans d’arribar al descans. Carlos Soler, a la represa, va retallar distàncies, però Pedri, amb un obús des de fora de l’àrea que va tocar en Aubameyang, a qui al final l’àrbitre va atorgar el gol, es va encarregar d’acabar amb qualsevol indici de dubte.

Amb això, el quadre culer oblida l’entrepussada en el derbi català davant de l’Espanyol (2-2) i torna a la quarta plaça de LaLiga, empatat a punts amb l’Atlètic de Madrid (42). A més, es carrega de moral per al duel de tornada dels setzens de final de Lliga Europa contra el Nàpols a San Paolo. El monòleg blaugrana va quedar reflectit en una primera part en la qual Aubameyang, que estrenava titularitat a la Lliga, es va encarregar de desencadenar les hostilitats davant dels de José Bordalás.

En el minut 23, Jordi Alba, de nou letal amb els seus serveis des de la banda, va veure el desmarcatge del gabonès i va posar una centrada precisa perquè aquest definís magistralment i anotés el seu primer gol com a culer. No es va intimidar l’equip xe, que encara va veure com assolia porteria fins en un parell d’ocasions sense premi. En la primera, als 25 minuts, l’àrbitre madrileny Del Cerro Grande va invalidar el gol de Soler per fora de joc previ de Gayà, encara que va ser el del minut 40, quan a instàncies del VAR va anul·lar un altre gol al capità valencianista per haver sortit la pilota del camp a l’inici de la jugada, el que més va molestar l’afició de Mestalla. Abans, el Barça ja s’havia encarregat d’enlairar-se en el marcador.

Els blaugranes van firmar una gran actuació ofensiva abans de jugar-se-la dijous a Nàpols

Frenkie de Jong va aprofitar una exquisida passada d’Ousmane Dembélé per posar el 0-2 (min.32), i Aubameyang va completar el seu doblet amb una diana que va haver de ser revisada pel VAR per determinar que no hi havia fora de joc previ en la centrada de Gavi. Si el primer acte va acabar amb el VAR com a protagonista, el segon va arrancar de nou amb la pantalleta, en aquest cas per determinar que Aubameyang venia de fora de joc abans de la trepitjada de Diakhabi en la qual va cometre penal.

El Barça va sortir despistat, però a punt va estar de tancar el partit abans de temps, però Mamardashvili va evitar el quart dels blaugranes al desviar un tret de Dembélé. La parròquia valencianista va recuperar l’esperança quan Carlos Soler, completament lliure de marca, va retallar distàncies amb un cop de cap davant del qual res va poder fer Ter Stegen (min.52).

Tanmateix, Pedri va tornar a refredar el xoc només tres minuts després d’ingressar al terreny de joc. Ferran Torres va servir enrere davant de l’arribada del canari, que va enviar un míssil després de tocar lleugerament en Aubameyang (min.63) per posar punt final a la batalla. Malgrat que el València ho va intentar tot, unes vegades Ter Stegen i d’altres la falta de punteria van evitar la remuntada.

Xavi: “Pedri no és un jugador normal, té un talent superlatiu”

Xavi Hernández es va desfer en elogis cap a Pedri, del qual va dir que “no és un jugador normal” perquè té “un talent superlatiu”, com va demostrar amb el seu gol per tancar la golejada. “Té xut, tira bé les faltes, s’ha d’atrevir i l’hi exigim. Té 19 anys i pot ser fins i tot tímid, però la capacitat que té no la té qualsevol. No és un jugador normal. És superlatiu el talent que té, n’hi ha pocs com ell”, va declarar el tècnic, que va reconèixer, d’altra banda, que el triomf “ens dona tranquil·litat fins dijous. Seguim en Champions, però tenim urgències a la classificació”.

“Mestalla és com casa meua, se’m dona bé”

Pierre-Emerick Aubameyang va ser el gran protagonista del triomf del Barça amb el seu hat-trick, ja que el gol de Pedri l’hi van donar al final a ell al fregar la pilota amb l’esquena. “Estic molt content, sobretot perquè hem guanyat un partit molt important que ens donarà confiança abans del duel transcendental davant del Nàpols”, va dir.

Auba, que va presentar amb fermesa la seua candidatura per ser titular en la tornada de l’eliminatòria de l’Europa League, va agrair l’afecte del vestidor del Barça, i va recordar que “Mestalla és com casa meua”. “L’última vegada que vaig jugar aquí, a la semifinal de l’Europa League, vaig marcar un hat-trick. Aquest estadi se’m dona bé. M’agrada jugar aquí”, va sentenciar entre rialles. El gabonès ha celebrat set gols en només quatre partits davant del València.

“Ha estat un partit molt complet”

Sergio Busquets es va mostrar molt satisfet pel triomf aconseguit a Mestalla davant del València i va destacar l’eficàcia i l’efectivitat que van tenir, “sobretot a la primera part”, va dir. “En altres encontres també hem començat guanyant, però al no ser efectius hem ficat l’altre equip en el partit. Ha estat un matx molt complet”, va recordar. El centrecampista va destacar la tasca d’Auba. “A poc a poc té minuts, ja és el seu segon partit com a titular i tant de bo ens pugui ajudar d’aquesta manera. Que ens pugui ajudar així després d’haver arribat lliure és un luxe”, va concloure.