BÀSQUET LLIGA FEMENINA 2

La salvació, més a prop

L'Ekke Lleida venç un rival directe i agafa un marge de 3 victòries sobre la zona perillosa || Un parcial de 16-2 abans del descans va ser determinant

Iris Tribó, pugnant per una pilota, va ser clau al segon quart.

Iris Tribó, pugnant per una pilota, va ser clau al segon quart.MAGDALENA ALTISENT

L’Ekke CB Lleida va fer ahir un pas molt important en la lluita per mantenir la categoria en la seua estrena a la Lliga Femenina 2, després de guanyar (61-54) un rival directe com el Sant Josep Obrer, l’equip que precisament marca la zona de descens. Les jugadores que dirigeix Albert Puig, que van consolidar el seu triomf en un parcial de 16-2 abans del descans, compten ara amb tres victòries de marge sobre les tres últimes places que condemnen a baixar a Primera divisió. El duel va arrancar igualat, sense amplis avantatges per a cap dels dos equips, i es va mantenir així fins a l’equador del segon període, moment en què el quadre lleidatà va clavar un cop letal al rival, que en aquell moment s’havia posat al davant en el marcador (23-25).

Però un parcial de 16-2, amb Comella (5 punts) i Tribó (7) letals, va permetre a l’Ekke Lleida anar-se’n a la mitja part dominant per 12 punts (39-27) i deixant un rival una mica tocat.A la tornada dels vestidors, un triple de Charro va semblar avivar les esperances de les balears, però ràpidament Comella, amb cinc punts seguits, i dos cistelles més de Cerqueda i Tribó van dinamitar qualsevol indici de reacció, amb la qual cosa es va assolir un màxim avantatge de 18 punts (48-30, m.34), reduït a 14 al final del tercer període (52-38).L’Ekke Lleida no va començar bé l’últim assalt i la seua davallada va donar vida a un Sant Josep Obrer que va ressorgir. Li va endossar un parcial de 3-11 que el va ficar de ple al partit (55-49) a l’equador del quart. Les balears encara van arribar a posar-se a cinc punts (57-52) quan faltaven dos minuts, però un triple de Traoré va liquidar el duel.

Albert Puig va reconèixer al final del duel que “era un partit complicat de jugar pel que hi havia en joc i l’equip ha estat molt bé. Ara tenim tres victòries de marge sobre el tercer que descendeix i crec que la permanència gairebé està aconseguida”, va assenyalar. L’equip tornarà a jugar avui rebent el cuer Asnimo.