ELS DETALLS

El Barça guanya 4-0 a l'Athletic en una nova exhibició dels de Xavi

El Barcelona de Xavi segueix en línia ascendent i goleja l'Athletic, amb la qual cosa encadena el tercer partit anotant quatre gols || Aubameyang, Dembélé, que va ser xiulat al sortir al camp, Luuk de Jong i Memphis, que tornava d'una lesió, firmen els gols

Jugadors del Barça celebren un dels gols.

Jugadors del Barça celebren un dels gols.EFE

El Barcelona segueix en línia ascendent i es manté en llocs de Lliga de Campions a l’oferir ahir al Camp Nou una nova exhibició, en què va golejar l’Athletic Club (4-0) gràcies a les dianes d’Aubameyang, Dembélé, Luuk de Jong i Memphis, que va jugar els últims minuts després de reaparèixer de la lesió. El conjunt blaugrana va encadenar el tercer partit marcant quatre gols –ja ho va fer amb el València i el Nàpols–, i aquesta vegada ho va aconseguir a més sense encaixar, una cosa que només havia fet una vegada en els últims deu partits.

D’altra banda, el quadre bilbaí, amb la ment posada en la Copa del Rei, va malgastar una bona oportunitat d’atansar-se als llocs de la Lliga Europa. Marcelino va introduir set novetats a l’onze i va deixar a la banqueta jugadors importants com els germans Williams, Íñigo Martínez o Muniain, pensant en el duel de dimecres vinent a Mestalla, on els bascos es juguen el pas a la final copera. Massa concessions per a aquest Barça, que de la mà de Xavi és un equip cada vegada més reconeixible, aplicat en la pressió alta, cada vegada més dinàmic i precís en el joc de possessió i amb un trident ofensiu que sembla que ja està consolidat com és el que formen Adama, Ferran Torres i Aubameyang. El gabonès, que porta cinc gols en els últims tres partits, es va encarregar d’obrir el marcador al minut 37, al rematar de volea una pilota rebutjada pel travesser després d’un cop de cap de Piqué en un córner.

L’1-0 compensava els mèrits del conjunt blaugrana al setge, encara que amb poques ocasions, a la porteria d’Unai Simón, que només va haver d’anar a totes en una rematada escorada de Ferran Torres. Abans, Zarraga havia rebutjat a la línia de gol un altre cop de cap de Piqué i Gavi enviant a l’amfiteatre, des del punt de penal, una assistència de Ferran després de rebre una precisa passada filtrada de Pedri. El canari s’ha erigit en el cap de la sala de màquines en els últims encontres i ahir va tornar a fer un recital de com jugar entre línies que va provocar ovacions i els aplaudiments del Camp Nou.

Malgrat el seu domini, el Barça semblava que acusava el desgast de Nàpols i li va costar trobar el ritme després de la represa. L’entrada de Dembélé i de Nico Williams tornava a animar el xoc, sobretot el de l’extrem francès del Barça, xiulat a la primera pilota que va tocar i ovacionat a la segona, quan es perfilava pel perfil dret per canviar-se la bimba de cama abans d’enviar un míssil amb l’esquerra que va sorprendre Unai (2-0). Ho va celebrar anant cap a la banqueta per reunir-se amb tot l’equip, i després ho va fer amb Xavi, el seu gran defensor. Dembélé va arredonir la seua actuació regalant dos gols des de l’esquerra a la recta final. El primer, a Luuk de Jong (3-0), després de l’enèsima diableria de Pedri, i el segon, a un acabat d’ingressar Memphis (4-0).

El Vila-real atropella l’Espanyol

Yeremi Pino, amb quatre gols, va desarborar un desdibuixat Espanyol en un duel de completa superioritat local, en el qual el Vila-real va imposar la seua llei des del xiulet inicial (5-1). Tres gols a la primera meitat, als quals es va sumar el quart als primers minuts de la represa, van convertir el jove internacional canari en l’estrella d’un partit en el qual el Vila-real va brillar individualment i col·lectivament.

L’Espanyol, sense gairebé opcions per donar rèplica al conjunt castellonenc, va escurçar distàncies per mitjà de Bare al minut 66, però Dia va anotar el 5-1 al tram final de l’encontre. El Vila-real va desbordar el rival a força de pressió i possessió de la pilota, davant d’un Espanyol inoperant.Al final de l’encontre, l’entrenador de l’Espanyol, Vicente Moreno, va dir: “Demano disculpes a la nostra afició”.

La Reial Societat va derrotar 1-0 Osasuna gràcies a un gol d’Elustondo al minut 52. El Sevilla va derrotar 2-1 el Betis en el derbi sevillà, triomf que li permet consolidar la segona posició.