ELS DETALLS

El Llista desconnecta i es deixa remuntar contra el Calafell

El Calafell, que a la primera volta li va treure la imbatibilitat, li remunta un 2-0 a la represa i després de marcar un gol en inferioritat || Encadena la segona derrota i ja en suma quatre en els últims set partits

Oriol Vives condueix la bola darrere de la custodiada porteria del Calafell.

Oriol Vives condueix la bola darrere de la custodiada porteria del Calafell.AMADO FORROLLA

Un gol pot produir un canvi psicològic sorprenent i tombar completament un partit, i això és el que explica que al Finques Prats Lleida se li escapés de les mans un triomf (2-3) que tenia encarrilat al descans (2-0). I si aquest gol, el que retalla distàncies, es marca, a més, estant en inferioritat numèrica, l’autoconfiança d’un equip creix de manera que sembla que remuntar un resultat advers de més d’un gol de diferència sigui només qüestió de temps. El Calafell es va erigir en la bèstia negra dels lleidatans.

Si a la primera volta es va imposar encara que ajudats per un arbitratge escandalós, ahir ho va repetir amb un Llista que va dominar el primer temps però que va desconnectar una vegada el rival va aconseguir –li va costar déu i ajuda– superar Martí Serra per primera vegada.La igualada la va trencar, al minut 10, una arrancada de Jepi, que va deixar la bola a l’estic d’Oriol Vives perquè aquest enviés un potent llançament desviat davant de Xano Edo i en última instància per Bruno di Benedetto (1-0). Tres minuts després, l’internacional francès ampliaria l’avantatge per als de Folguera rematant una altra bola aèria servida, aquesta vegada, pel capità Andreu Tomàs, reaparegut després dels dos partits de sanció (2-0). Malgrat la pressió del Calafell els últims compassos, al descans el panorama per al Llista era immillorable, davant de la possibilitat de consolidar la cinquena plaça i fins i tot guanyar l’average al contrari.

I aquesta sensació de control escènic podria haver crescut si Edo no hagués aturat amb gran mestria un potent tir d’Oriol Vives als dos minuts de la represa. Però es va esfumar tot seguit, quan del possible 3-0 es va passar al 2-1 després que Xaus batés Serra al contraatac estant el seu equip, per acabar-ho d’adobar, en inferioritat per una doble targeta blava la falta directa de la qual havia desaprofitat Andreu Tomàs. El gol va fer un gir de 180 graus al partit i el Calafell es va encoratjar contra un Llista que no li va perdre la cara al xoc fins que, vuit minuts després, Martí Casas feia l’empat de nou en una contra (2-2).

El Llista, visiblement tocat, no va poder reaccionar i encara que va fregar el gol davant d’un Edo majestuós, va ser el Calafell el que el va trobar de nou al minut 40. Ja amb el marcador a favor, els tarragonins van malgastar una falta directa al seu favor però van saber conservar la renda malgrat que els lleidatans van buscar l’empat a la desesperada i sense porter. L’entrenador del Finques Prats Lleida, Albert Folguera, va atribuir la derrota del seu equip a una qüestió “anímica i d’intensitat”.

“Ha estat un partit intens en el qual el Calafell ha sortit molt fort, i amb el partit controlat i amb quatre minuts de superioritat, hem tingut un error i ells s’han envalentit i nosaltres ens hem quedat garratibats”. Folguera va assegurar que fa setmanes que el seu equip “no està bé”. “Fa setmanes que es parla de fitxatges, i encara que estic content perquè ens entrenem bé, en els partits estem excessivament nerviosos”, va apuntar, i va afegir que “estem en aquella fase de la temporada en què es tracta més aviat d’una qüestió mental que d’una altra cosa, i en el moment que tots tinguem clar on estarem la temporada vinent, crec que estarem més tranquils, perquè no crec que siguem un equip a qui li afecti la pressió”.

En aquest sentit, Folguera va recordar que “ens queden moltes coses boniques per gaudir aquesta temporada i per oferir un bon rendiment”. Pel que fa al fet de jugar de nou dissabte, Folguera va dir que “quan era jugador m’encantava perquè després de perdre vols jugar un altre partit ràpid per refer-te”, i va assegurar que serà un duel dur: “Si el Calafell ha estat intens, imagina el Voltregà en una pista tan calenta com la de Sant Hipòlit”, va assenyalar el tècnic, que va afirmar que “haurem de saber-lo jugar”.