El Força Lleida brilla a casa i s'imposa al Melilla

El Força Lleida supera el Melilla amb un joc espectacular i ja té setze triomfs || Set jugadors van assolir els dobles dígits en puntuació

Juani Marcos, que va firmar un altre gran partit, controla la pilota envoltat de rivals.POL PUERTAS

L’espectacle continua instal·lat al Barris Nord. L’ICG Força Lleida va superar ahir per 83-73 el Melilla i va aconseguir així les setze victòries a la Lliga, consolidar la tercera posició a la classificació i tornar a mostrar una enorme complicitat amb una afició entregada, que torna a gaudir com en els millors temps. L’equip de Gerard Encuentra va tornar a mostrar caràcter, actitud i ambició per superar un altre rival complicat, que va haver de rendir-se davant del joc efectiu dels lleidatans.

Quan el Força Lleida aposta per la combinació, la velocitat i la intensitat, és un equip difícil de parar i ahir, el Melilla tampoc va poder fer-ho. El partit va començar igualat, amb un duel de tirs a cistella en el qual els lleidatans van sortir perdedors. Abans de complir-se els tres minuts de partit, el marcador era de 3-11 i ja s’havien anotat quatre triples, un de Carrera i tres dels visitants Dedovid, Barro i Maiza. Carrera, un altre triple de Schreiner i una espectacular esmaixada de Bajdi –la seua primera de la nit–, van ajustar l’electrònic (10-11) a 5.20 del final del quart, que va acabar caient del costat local (18-17), una vegada que els lleidatans van millorar les seues prestacions defensives.El segon quart acabaria sent decisiu gràcies a la intensitat defensiva dels lleidatans i l’encert en el tir.

Una cistella inicial del sempre efectiu Rosa va obrir el parcial, que es va mantenir igualat fins que una esmaixada de Cleare, un robatori de pilota ben culminat pel sempre brillant Juani Marcos, una nova cistella de Saq i sengles triples de Schreiner i González van portar el marcador fins al 34-23, a falta de 3.07 per al descans. Malgrat els intents del Melilla de retallar distàncies, una nova cistella de Schreiner i un altre triple de González van completar un parcial de 23-9, que va deixar el lluminós al descans en 41-26.

Calia administrar la renda però, després d’una espectacular cistella de Badji, el Melilla va firmar un parcial de 0-9 que va dur Encuentra a aturar el partit amb 43-35. Poc després, va semblar que el partit es complicava al veure la quarta personal Michael Carrera, quan encara faltava 4,56 per acabar el període. Per a sorpresa de tots, Carrera li va dir a Encuentra “confia en mi” i li va demanar que el mantingués a la pista. La confiança es va traduir en 7 punts del veneçolà abans d’asseure’s, a falta de 1.52 i amb 55-46 en el marcador. Dos cistelles de Rosa van tancar el període amb un 58-46 que mantenia una còmoda renda.

L’últim quart va tenir un començament electritzant per als lleidatans, amb triple de Rosa, cistella de Cleare i el mateix Rosa i un altre triple de González, que van portar el partit a la màxima diferència per al Força Lleida, 68-51. Dinou punts a falta de 7.09. Tot un món. El Melilla, apostant la seua sort als triples, va anar maquillant el marcador, encara que els lleidatans, amb una gran actitud, van acabar segellant el triomf (83-73).

L’MVP va demanar seguir a la pista després de veure la 4a personal, i va fer 7 punts abans de seure a la banqueta

Satisfet després d’aconseguir la victòria número 16, l’entrenador de l’ICG Força Lleida, Gerard Encuentra, ja parlava després del duel d’“anar a Almansa a buscar la número 17”. El tècnic lleidatà va començar felicitant els jugadors per “una victòria important que ens permet seguir a dalt” i, sobre el partit, va comentar que “ha començat igualat, a veure qui encertava més, però quan hem començat a defensar millor i jugat amb més ritme, els hem fet mal. Hem agafat un avantatge important al segon quart que hem sabut defensar i administrar. Al final han maquillat el resultat, com ja va passar al partit anterior amb el Castelló”, va recordar.

Pel que fa a les setze victòries, va dir que està “content” encara que va admetre que “ens fa una mica de ràbia haver-nos quedat fora de la Copa per l’average” i, de cara als pròxims partits, va dir que “la dinàmica ha de ser aquesta, hem de ser un equip ambiciós, perquè quan ens passem la pilota i juguem tranquils som capaços de generar un bon bàsquet”. Va destacar la “comunió amb l’afició. Ells estan orgullosos de nosaltres i nosaltres d’ells”.

Sobre la situació que es va generar quan Carrera, després de veure la quarta pesonal, li va demanar seguir a la pista en lloc de ser substituït, va dir que “es tracta d’això, de donar confiança. M’ha demanat seguir, que confiés en ell i així ho hem fet. Ha sortit bé malgrat que era una situació difícil. Però a l’equip som tots per ajudar-nos”.

Va celebrar haver-se posat al dia al calendari encara que va recordar que ara torna a haver-hi partit diumenge i dimecres i, sobre el fet que set jugadors arribessin als dos dígits en puntuació, va afirmar que “hem tingut moments de bon joc coral, de buscar el company i quan ho fem som difícils de parar”.