El Cadí derrota l'Araski en un partit disputat

El Cadí derrota l'Araski en un partit molt igualat i aconsegueix el setzè triomf, que el consolida a la quarta plaça || Tunstull va ser l'MVP amb 24 punts i 28 de valoració

Irati Etxarri intenta fer-se espai per anotar davant d’Atkinson.

Irati Etxarri intenta fer-se espai per anotar davant d’Atkinson.AGUSTÍ PEÑA

El Cadí la Seu va aconseguir la setzena victòria en 23 partits i es consolida a la quarta plaça en un gran partit que les urgellenques afrontaven amb diverses jugadores amb molèsties. Va ser un duel de marcador molt equilibrat en el qual es va arribar al descans amb empat a 40. Jewel Tunstull va ser l’MVP en la qual les de Bernat Canut van assentar la victòria amb 24 punts anotats i 28 de valoració.

El partit va començar de la mateixa forma en què es va desenvolupar: marcador molt ajustat, encara que les basques van arribar a tenir en el primer quart una màxima diferència de set punts (14-21, a 2’04” del final del període i 16-23, a 1’13”). Tanmateix, un triple de Lukacovicova i un tir lliure de Montse Brotons deixaven un 20-23 al final del primer quart.

En el segon quart, el Cadí sempre es va situar a sota en l’electrònic, encara que amb curts desavantatges i sense perdre la cara al partit. Era qüestió d’ajustar una mica més la defensa i començar a entreveure la reacció que hi hauria després del descans. Amb tot, les jugadores van anar camí dels vestidors amb 40-40 després d’una cistella de Tunstull, que llavors ja portava anotats 12 punts.

En el tercer quart, el Cadí aconseguia posar-se davant en el marcador en un partit que continuava sent agònic i tremendament igualat. Però les urgellenques no van aconseguir distanciar-se més enllà de 6 punts a l’electrònic (54-48, a 1,59 per al final), després d’un triple aconseguit per Laia Raventós. Va ser en va perquè, al contrari del que va ocórrer al segon quart, aquesta vegada era l’Araski el que remuntava el marcador i posava l’empat a 55 després d’un parcial en aquest període de 15-15. La millor notícia era que la defensa del Cadí començava a notar-se i en atac Laura Peña i Irati Etxarri trobaven amb clarividència Tunstull, que continuava castigant sense desmai la cistella visitant.

Tres quarts i amb un 55-55 al marcador. El partit s’havia de decidir en un últim quart, que prometia continuar proporcionant emocions fortes. El Cadí va passar d’un 59-60, a falta de 5’52” per a la conclusió del partit, a aconseguir obrir una petita bretxa de sis punts (66-60, a falta de 2’38) després d’un parcial de 7-0. Encara haurien de patir les locals, però l’Araski només va poder anotar tres punts d’aquí fins al final del partit per un del Cadí.

Al final, victòria soferta per a les de Bernat Canut per 67-63, però triomf finalment que reafirma un equip que està fent una temporada de somni.

Canut: “Havíem d’anar al fang,i de quina manera ho hem fet”

El tècnic local Bernat Canut va dir, després del partit, que “em trec el barret davant del treball de les meues jugadores. Havíem d’anar al fang, i de quina manera ho hem fet. Mai li hem perdut la cara al partit. La primera part ha sigut diferent de la segona, però sempre ha estat l’equip amb màxima motivació”.

Segons Canut, “veníem de molt cansament, viatges..., però havíem prohibit la paraula cansament i l’equip ha treballat molt. Ha estat una merescuda victòria. Durant la primera part hem estat bé pel que fa a l’atac, però deixant espais a les rivals i en la segona ja hem batallat bé en defensa”.

El Leganés, pròxim rival

El Cadí la Seu tornarà a jugar aquest dissabte, ho farà de nou a casa i serà rebent la visita del Leganés, quart classificat per la cua de la Lliga Femenina. Una altra bona ocasió per a les urgellenques de continuar sumant triomfs i mantenir-se a dalt.