El Cadí s'exhibeix

Aconsegueix contra el Leganés la victòria número 17 de la Lliga en un partit en el qual a la seua habitual eficàcia defensiva va unir molt encert en atac || Etxarri i Peña van ser les màximes anotadores de l'equip de Bernat Canut, amb 16 i 15 punts, respectivament

Les jugadores del Cadí la Seu van posar a la conclusió del partit per celebrar una nova victòria.AGUSTÍ PEÑA

La victòria número 17 del Cadí la Seu a la Lliga va arribar ahir amb tota una exhibició davant del Leganés (76-56). L’equip que entrena Bernat Canut va mostrar un joc molt sòlid, tant en defensa com en atac i sense alts i baixos, com demostra el fet que es va adjudicar els quatre parcials. A la seua habitual eficàcia defensiva, deixant el rival en 56 punts, va sumar ahir un encert letal que el va catapultar fins als 76, 20 més que les madrilenyes, per sumar una nova victòria a casa –només ha perdut un partit– i fer del Palau d’Esports una autèntica festa que va gaudir de l’afició urgellenca.

Amb aquest triomf, les lleidatanes en porten vuit en els últims nou duels que han disputat. El partit va començar bé per al Cadí, anotant ja en els dos primers tirs, una cistella d’Etxarri i un triple de Peña per marcar un 5-0 en menys d’un minut –les dos jugadores acabarien sent les màximes anotadores del seu equip, amb 16 i 15 punts, respectivament–. El Leganés va reaccionar i va arribar a posar-se al davant (7-8 a 5.59 del final del període i 9-10 a 5.15), però l’encert de Klara Lukacovicova, amb 8 punts en aquest quart, juntament amb les cistelles de Brotons, Raventós i Tunstull, van permetre tancar-lo amb avantatge (22-17).Aquesta tònica es va mantenir al segon quart, en el qual diverses jugadores del Cadí van sumar cistelles, per anar augmentant la diferència, que va arribar als 14 punts a falta de 3.41 per al descans (35-21).

Malgrat l’intent en aquests tres últims minuts de reduir la distància, el Leganés va acabar 11 per sota després d’un triple de Raventós que va tancar la primera meitat (42-31).Un inici demolidor al tercer període va disparar les urgellenques fins als 18 punts d’avantatge (51-33, 7.45) gràcies a l’aportació de Pivec, Laura Peña i Etxarri. Dos triples seguits de Laura Peña van conduir a la màxima diferència, 59-37, 2.14 del final del període. Ni tan sols el degoteig de punts aportats per Pierre Louis, que va acabar el partit amb 20, ni d’Hermida, que en va firmar 12, va evitar que el xoc entrés en el període decisiu amb un Cadí 18 punts a dalt (61-43).

En l’últim període l’excel·lent defensa local va fer que al Leganés li costés molt anotar –només va fer 6 punts en els set primers minuts–, fet que unit al persistent encert local en atac, només mantenia el dubte de quina seria la diferència final en la victòria del Cadí. Van ser 20 (76-56).

“Hem d’estar orgullosos de la feina que ha fet l’equip”

El tècnic del Cadí la Seu, Bernat Canut, es mostrava ahir molt content amb el partit que van fer les seues jugadores.

“Hem d’estar orgullosos de la feina que ha fet l’equip avui”, va explicar. “Hem fet un encontre molt bo des del principi fins al final. Hem estat molt bé en defensa, tret de per alguns problemes amb el rebot defensiu en el primer quart, que hem pogut resoldre, encara que com és habitual, al darrere han estat quaranta minuts a molt bon nivell.”Va afegir que “també en atac hem estat molt bé en totes les facetes.

Hem atacat bé al contraatac, al joc estàtic i tant a la seua defensa individual com a la de zona”. També va celebrar que “l’afició ha pogut disfrutar del joc”.

Laura Peña, que va acabar amb 15 punts, supera Laura García.