Ja són a quarts

El Barça remunta davant del Galatasaray amb gols de Pedri i Aubameyang abans del clàssic de diumenge || El tinerfeny va fer una altra exhibició, marcant l'empat amb un gol que hauria firmat el mateix Messi i va iniciar la jugada que va sentenciar

Pedri va deixar asseguts dos jugadors del Galatasaray amb sengles fintes abans de batre Iñaki Peña.EFE

Una obra d’art de Pedri, al primer temps, i un altre gol de Pierre-Emerick Aubameyang en el segon van capgirar el gol inicial de Marcao per al Galatasaray (1-2) i van classificar el Barcelona per als quarts de final de la Lliga Europa, ronda en la qual avui coneixerà el seu rival. Els blaugranes, després de l’empat sense gols de l’anada disputada al Camp Nou, van liquidar de nou l’eliminatòria a domicili, com van fer fa tres setmanes a l’Estadi Diego Armando Maradona de Nàpols. I això que va començar el partit massa mogut per als interessos del Barça, que va veure com el Galatasaray s’hauria pogut avançar als cinc minuts en una contra que va evitar, in extremis, Jordi Alba, tapant el xut dins de l’àrea de Gomis quan aquest ja es disposava a batre Ter Stegen.

El conjunt blaugrana s’esforçava a abaixar les pulsacions del xoc a través de la possessió. Ferran Torres, Frenkie de Jong i Pedri ho intentaven en els minuts següents amb sengles trets, però cap entre els tres pals. La més clara va ser la de l’holandès, que va rebre una passada filtrada de Sergio Busquets en el seu desmarcatge de ruptura, però no va estar encertat en l’acabament, ja que el xut va marxar fregant el pal esquerre de la porteria en el mà a mà amb Iñaki Peña. El Galatasaray, aclamat per un Nef Stadium dret que intentava emular el vell Ali Sami Yen, replicava amb un parell d’internades per la dreta de Babel.

En la primera, el punta neerlandès disparava centrament a les mans de Ter Stegen; en la segona forçava un córner que acabaria en l’1-0. Cicaldau treia el córner perquè Marcao s’avancés a Ferran Torres i rematés en planxa a gol als 28 minuts. Però el Barça de Xavi Hernández està crescut i a més compta a les seues files amb un superclasse com Pedri per posar-se l’equip a l’esquena quan les coses es torcen. El canari va tornar a fer-ho a Istanbul, oferint-se en cada jugada, associant-se entre línies amb Busquets, De Jong i Ferran a la recerca de l’empat. Primer ho va provar sense punteria des de fora de l’àrea abans de protagonitzar la jugada de la nit.

De Jong, Ferran i Pedri combinaven de primeres a tota velocitat perquè el de Tegueste parés el temps per internar-se a l’àrea i fes desplomar-se dos defenses rivals fintant dos vegades amb el seu cos menut abans de batre de forma subtil Iñaki Peña, un gol que hauria firmat el mateix Leo Messi. Només havien passat nou minuts des del gol local i el Barça havia tornat a igualar el partit. I el més important, tornava a sentir que tenia el control de l’eliminatòria.

Encara ho hauria sentit més si Aubameyang hagués marcat el segon en l’última jugada abans del descans, però el gabonès va rematar de cap al travesser. Xavi asseia un imprecís Adama i donava entrada a Dembélé al descans, confiant que l’imprevisible talent del francès decantés el matx del costat visitant. Però ahir el Mosquit no va tenir el seu millor dia. Al Barça tampoc li va caldre, ja que va marcar l’1-2 a l’inici de la segona part en una triple ocasió de Busquets, Pedri i Aubameyang. A la rematada dels dos primers van respondre els reflexos de Peña, però el porter propietat del Barça res va poder fer quan De Jong va recollir el seu segon rebuig i va regalar la pilota a Aubameyang a la línia de gol.

Dest es lesionava als deu minuts de la represa al frenar una internada d’Aktürkoglu, l’estrella del quadre otomà, i Xavi donava entrada en el lateral dret a Araujo, que havia tornat a deixar de sortida a la banqueta pels problemes que va tenir l’uruguaià per treure la pilota jugada des de l’eix del darrere en l’anada. El Galatasaray es veia per primera vegada per sota en l’eliminatòria i va avançar una mica les línies, rellevant Domènec Torrent el seu 9 –Mostafa va entrar per Gomis. El Barcelona patia poc al darrere, tret de per alguna internada d’Aktürkoglu per l’esquerra, però encadenava pèrdues al centre del camp i ja no s’atansava a l’àrea local.

Tanmateix, el quadre otomà, que anava molt just de gasolina, va anar perdent la fe a forçar la pròrroga i l’àrbitre va haver de parar el xoc, a falta de cinc minuts per al final, davant de les protestes de Jordi Alba pel llançament de diversos objectes al terreny de joc des de la grada, uns dels quals li va impactar al peu dret. Després d’aquesta interrupció, el Barça va tornar a apropiar-se de la possessió i el Galatasaray ja no el tornaria a inquietar. Al contrari, van ser Memphis i Dembélé els qui haurien pogut sentenciar en el temps afegit, encara que els seus xuts finalment no van trobar porteria i el Barça va certificar la classificació per a quarts, una bona injecció de moral de cara al clàssic de diumenge contra el Reial Madrid.

Xavi Hernández va voler destacar el mèrit de “remuntar en un camp tan difícil davant d’un senyor equip, té molt de mèrit. Felicito els jugadors perquè han sabut atacar, hem entès que el central havia de dividir, i així ha arribat l’empat”, va assenyalar el tècnic blaugrana, que va recalcar “la personalitat” dels seus futbolistes davant d’un Galatasaray que “va jugar en un bloc mitjà-baix que els enfortia. Hem insistit, hem tingut calma i paciència per jugar. El resultat fins i tot es pot considerar curt, hem tingut moltes ocasions per sentenciar”. Entre els noms propis, Xavi va destacar el de Pedri pel seu gran partit i el golàs. L’entrenador del Barça va tornar elogiar el tinerfeny, del qual va assegurar que “és capaç d’això i de molt més, té paciència en la jugada i fa un golàs, és un privilegi. És un gol espectacular, sublim. A més, genera jugades en accions individuals. És la seua grandesa”.D’altra banda, Xavi va reivindicar la competició i entén que “ens hem d’il·lusionar, estem en els quarts de final i a Europa”.

Sobre el clàssic de diumenge considera que l’afronten “en un bon moment, fa temps que no perdem un partit, però sabem la dificultat perquè el Madrid està fort”. “Intentarem competir. Serà una altra història”, va concloure.

L’Assemblea aprovarà el 3 d’abril el patrocini de Spotify

El FC Barcelona sotmetrà a ratificació l’acord de patrocini amb la plataforma d’àudio en streaming Spotify, pel qual l’estadi passarà a dir-se Spotify Camp Nou, en l’Assemblea General que celebrarà el proper 3 d’abril, la primera telemàtica de la seua història, va anunciar ahir el club blaugrana en un comunicat.

La junta directiva va anunciar dimarts passat l’acord de col·laboració estratègica a llarg termini amb Spotify, que apareixerà als frontals de la samarreta del primer equip masculí i el femení, la roba d’entrenament i serà title partner del Camp Nou a canvi d’uns 70 milions d’euros anuals durant quatre anys, comptant les variables per rendiment esportiu, segons fonts coneixedores de la negociació. En total, en quatre anys el Barça pot arribar a ingressar 275 milions per tots els conceptes. Així, el proper 3 d’abril, que coincideix amb un Barça-Sevilla de Lliga, un total de 4.478 socis compromissaris estan convocats per ratificar l’esmentat acord.

Focs artificials a l’hotel del Barça

La nit a l’infern turc va començar de matinada, quan els seguidors més ultra del Galatasaray van llançar focs artificials a la proximitat de l’hotel en el qual descansava l’expedició del Barça. En el vídeo penjat a les xarxes socials, es veu com els fans del conjunt entrenat per Domènec Torrent disparen un bon nombre de focs d’artifici causant un gran terrabastall passades les 3 de la matinada. Aquesta és una pràctica bastant habitual entre els seguidors del Galatasaray, que fa un any van fer el mateix amb els aficionats de l’Olympique de Marsella.

“Les coses em surten soles al camp”

Pedri es va mostrar “molt content” per la victòria i va treure importància a la seua gran actuació, a l’assegurar que les coses “em surten soles al camp, tinc aquesta sort de no pensar”, va dir. “Ha estat una victòria de caràcter. L’hem tret per les ganes de guanyar”, va apuntar.

Preguntat pel seu gol, va dir: “La veritat és que no el recordo gaire bé. Me la dona Ferran i penso a xutar, però temptejo i veig una cama i continuo fins que veig el forat”, va relatar, per afegir: “No és un gol de Messi, ell els ha marcat molt millors i comparar-me amb Leo és una bogeria”.

Sevilla i Betis diuen adeu a la pròrroga

Sevilla i Betis van certificar ahir la seua eliminació a la pròrroga. Els de Lopetegui van caure 2-0 davant del West Ham (global de 2-1) i els bètics van empatar 1-1 al camp de l’Eintracht Frankfurt (3-2).

També seran al bombo del sorteig de quarts el Braga, que va eliminar el Mònaco després de l’1-1 d’ahir (1-3); l’Atalanta, que va tornar a superar el Bayer Leverkusen per 0-1 (2-4); el Rangers, malgrat perdre a Zagreb per 2-1 (2-4), i el Lió, gràcies a l’empat 1-1 d’ahir davant del Porto (2-1). També ha passat l’RB Leipzig, arran de l’expulsió de l’Spartak de Moscou.