Abonades al triomf

El Cadí la Seu aconsegueix una gran victòria a la difícil pista del Gran Canària i ja en té 18 a la Lliga || L'equip de Bernat Canut arriba a la Copa en un gran moment de forma

L’equip segueix tercer. La victòria a la pista canària permet al Cadí la Seu seguir en una brillant tercera posició a la Lliga.AREA11

El Cadí la Seu va reafirmar ahir el seu gran moment de forma amb una convincent victòria a la difícil pista del Gran Canària (69-77), que li permet arribar a la Copa de la Reina en les millors condicions i amb 18 victòries en el caseller. L’equip de Bernat Canut es va refer d’un mal primer quart, reaccionant a base de molta lluita en el segon i culminant a l’últim període per acabar vencent amb autoritat. El matx no va començar gaire bé per a l’equip de la Seu d’Urgel.

El Gran Canària, gràcies a una defensa molt forta i a l’encert d’una imparable Nesbitt –va anotar 11 punts en aquest primer quart per acabar el xoc amb 18–, va anar obrint bretxa poc a poc, amenaçant d’aconseguir una diferència insalvable. El 16-8 a falta de 3.33 es va convertir en un 23-14 al final del període.Però les urgellenques van reaccionar en el segon quart i van aconseguir frenar la ratxa local, retallant a poc a poc la distància en el marcador, que gràcies als punts de Raventós, Etxarri i Tunstull van posar el 34-31 a 3.07 per igualar a 34 a falta de 2.25. Un triplàs de Laura Peña a l’últim segon va permetre al Cadí retirar-se al descans amb avantatge (38-39).El Gran Canària va començar amb força la segona part i amb dos triples consecutius va posar un inquietant 44-39, que les lleidatanes van tornar a reduir a còpia de molt esforç, millorant les prestacions ofensives i tancant el rebot defensiu.

Però l’equip canari seguia sempre lleugerament al davant encara que la persistència del Cadí li va permetre arribar a l’últim quart a només dos punts de distància (57-55).A l’últim quart el Cadí va tornar a posar-se al davant (59-64 a 5.40 del final) i no va deixar de manar en el marcador, malgrat la pressió de l’equip local, que va arribar a situar-se a només tres punts (65-68 a falta de 1.26). Però el Cadí no havia lluitat tant per deixar-se sorprendre i va tancar el matx des dels tirs lliures (69-77).

Canut: “L’equip a nivell d’ofici ha estat brutal”L’entrenador del Cadí la Seu, Bernat Canut, es va mostrar molt satisfet de la victòria i de com arriba a la Copa.

“Estic molt content amb la victòria en una pista que és molt complicada”, va valorar. “L’equip a nivell d’ofici ha estat brutal. No podem dir que ha estat un bon partit nostre, hem pecat, sobretot al primer i el tercer quarts, de coses que durant la setmana ja vam dir que pecaríem, però no hem deixat escapar el partit en cap moment i hem acabat amb un últim quart molt bo”, va explicar.Va continuar elogiant el treball fet per les seues jugadores: “Hem estat molt bé a nivell d’esforç, mentalitat i lluita.

Hem pogut aixecar el partit tancant el rebot defensiu, que és una de les armes que té el Gran Canària i que li permet disposar de segones jugades.”Sobre com arriba l’equip a la Copa, on debuta dijous davant del Gernika, va dir: “Jo no sé el que passarà a la Copa, però estem preparats per a aquesta competició. Hem guanyat partits de moltes maneres. Estem preparats per jugar bé i per baixar al fang.”