FUTBOL LLIGA DE CAMPIONS

Rècord mundial i a semifinals

El Camp Nou assoleix els 91.553 espectadors, xifra màxima de tota la història en un partit de futbol femení || El Barça arredoneix la festa i endossa una maneta al Reial Madrid per passar

La grada del Camp Nou va lluir un mosaic amb el missatge ‘More than empowerment’ (més que empoderament).EFE

El Barcelona va golejar un competitiu Reial Madrid (5-2), va segellar el pas a les semifinals de la Lliga de Campions i va gaudir d’una festa històrica al Camp Nou, que va batre el rècord mundial d’assistència en un partit femení des del 1999, amb 91.553 espectadors. Després de l’1-3 favorable a les vigents campiones d’Europa, el resultat esportiu, que es va decidir en el segon temps quan les jugadores blaugrana van remuntar un 1-2 en contra, va quedar en un segon pla. Deia Alexia Putellas que aquest partit podia significar l’inici d’“una nova era”.

No li faltava raó: el temple blaugrana acollia el primer partit oficial amb públic de l’equip femení de futbol.Els embussos als voltants de l’estadi van impedir que tots els aficionats participessin en el mosaic previ i molts es van quedar sense veure el primer gol, obra de Mapi amb una centrada amb l’esquerra que es va enverinar davant la sortida de Misa. El monòleg blaugrana es va interrompre per unes mans clares de Paredes a l’àrea, que van significar l’empat al transformar Olga Carmona el consegüent penal. Un gol que va descol·locar les blaugranes, que van veure com un xut de Zornoza avançava les blanques i les deixava a un gol de la pròrroga. Però allà va començar la festa blaugrana, que va remuntar en set minuts amb dos golassos d’Aitana i Pina i que va rematar amb el gol de la millor del món, Alexia, i de Hansen. Una festa completa. La lleidatana del filial, Ona Baradad, no va jugar malgrat ser a la banqueta.

Tebas treu mèrit a l’entrada al Camp Nou

El president de la Lliga masculina, Javier Tebas, va expressar la seua alegria per la xifra d’espectadors del Camp Nou, però va opinar que prefereix que “hi hagi una lliga femenina amb 5.000 aficionats en tots els partits que amb 90.000 en un”.

Alexia: “Això d’avui és supermàgic i històric”

Després del partit, Alexia Putellas va qualificar de “dia històric” la jornada. “No tinc paraules, ha estat supermàgic. Quan hem entrat amb l’autobús, ja hem vist les cares que tothom volia fer història avui. Hi havia moltíssima gent, moltíssimes nenes”.

El rival a semis serà el Wolfsburg o l’Arsenal

El rival de les blaugranes a les semifinals sortirà de l’encreuament que resolen avui (18.45) Wolfsburg i Arsenal, amb empat 1-1 de l’anada a Londres. La voluntat del club blaugrana és que també es disputi al Camp Nou. Ahir el Bayern va eliminar el PSG a la pròrroga i s’enfrontarà al Lió o a la Juventus.