El Cadí, superat

Perd de vint punts a la pista d'un Gipuzkoa liderat per una estel·lar Coulibaly i encadena dos derrotes en dos sortides || Les de Bernat Canut no s'hi jugaven res al tenir assegurada la quarta posició a la fase regular que conclourà la setmana que ve

Pivec, que va evitar un marcador més ampli de les locals abans del descans, porta la pilota.AREA 11

El Cadí la Seu haurà d’esperar per aconseguir el seu rècord històric de vint victòries a la Lliga Femenina al caure ahir a la pista de l’IDK Gipuzkoa (74-54), cinquè classificat, i encadenar, així, la segona derrota consecutiva en dos sortides després de la que van encaixar a Fontajau. El duel va començar amb uns minuts de tempteig entre dos equips que es coneixen bé, i les locals van aconseguir els primers punts amb una inspirada Coulibaly que va anotar deu dels primers dotze de l’equip i va fer vàlida la seua candidatura a MVP de la Lliga. En el costat urgellenc, Tunstull encistellava juntament amb una Laia Raventós endollada, anotant des de mitjana distància i amb una penetració al límit digna d’ovació (minut 5, 12-8).

Una última cistella de Coulibaly tancaria el marcador amb 18-13 al final del primer quart.El segon assalt va seguir amb la mateixa dinàmica d’intercanvi de punts, però va irrompre amb força al Cadí Lukacovicova per apoderar-se de la zona rival, amb la qual cosa va arribar a capgirar el marcador a l’equador del parcial (minut 5, 24-25). L’aposta de Canut per l’eslovaca i per Tunstull va sortir a la perfecció gràcies a l’eficàcia de Raventós, que es va situar amb 6 punts i dos assistències.L’empenta del Cadí va provocar que Azu Muguruza demanés un temps mort per forçar la reacció de les seues, que van aconseguir tot seguit un parcial de 4-0 abans de l’intercanvi de cistelles que van protagonitzar Brown i Tunstull en els últims minuts. I davant d’una bona defensa visitant que va impedir que el Gipuzkoa s’escapés en l’electrònic, Pivec retallava distàncies sobre la botzina per deixar el marcador al descans en 34-31.A la represa, les locals van començar fortes novament, amb un parcial de 4-0 que deixava estèrils els mèrits defensius del final del segon quart.

Pivec retallava distàncies, però Cvitkovic anotava a la rèplica i deixava el lluminós en 40-33 tan sols transcorreguts dos minuts de gran ritme ofensiu i de dubtes al darrere per al Cadí. Però aleshores va aparèixer Laura Peña, que va anotar cinc punts consecutius que tornaven a posar les de Bernat Canut al partit, a només dos per sota en el marcador.No obstant, Coulibaly, aquesta vegada flanquejada per Yurena Díaz i Brown, tornava a posar terra pel mig i obligava el tècnic a demanar temps mort (minut 6, 46-38), tot i que el pitjor estava per arribar ja que, al reprendre’s el joc, el Gipuzkoa va continuar fent-se fort. Amb la gran actuació de Tunstull, que sumava 15 punts, no n’hi havia prou perquè les locals deixessin patent la seua superioritat després d’un triple d’Espanya que posava les coses molt complicades al Cadí (minut 9:40, 54-40).

Una cistella addicional de Tunstull i una altra al límit de Coulibaly després d’un rebot ofensiu tancaven el tercer quart amb el resultat en contra de 56-43.Amb els últims deu minuts al davant, el Cadí no va abaixar els braços i Raventós i Tunstull s’encarregaven de reduir la diferència a menys de deu punts, una cosa que semblava impossible d’acord amb la dinàmica en la qual havia entrat el partit (minut 1:30, 56-48). Però la resposta local va tornar a ser contundent. Cornelius, anotant al límit de la possessió, i la imponent Coulibaly van deixar clar que seria molt complicat que l’equip deixés escapar un partit que tenia encarrilat (minut 4, 63-48).Amb tot decidit i la victòria donada per impossible, el Cadí va abaixar els braços en defensa i el Gipuzkoa ho va aprofitar per ampliar sense pietat la diferència (minut 7, 70-51).

D’aquesta manera, el duel acabaria amb vint punts de diferència (74-54) i amb triomf local merescut en un xoc en el qual, com ja va succeir en la derrota a Fontajau, les de Bernat Canut van tornar a acusar la baixa d’Irati Etxarri en el rebot.Les urgellenques, que tenen assegurat ser quartes, buscaran retrobar-se amb el triomf al Palau d’Esports dimecres (20.00) contra el Perfumerías Avenida, en el penúltim partit de la fase regular que acabarà a la pista del Gernika diumenge.

Bernat Canut: “Hem fet un bon partit, però ens ha faltat físic”

Bernat Canut va assegurar que, malgrat la derrota, va ser “un bon partit” de l’equip, especialment els 27 primers minuts, però va reconèixer que la seua debilitat més notable va ser en l’aspecte físic: “Sabíem que veníem a una pista molt complicada amb un dels equips més físics de la Lliga i ens ha costat, encara que crec que hem competit durant molts minuts. Hem fet una primera part molt bona i també la primera part del tercer quart, però a partir d’aquí ens ha costat molt parar Coulibaly”, va reconèixer Canut, que va apuntar que “ens hem deixat anar una mica al final i ens han castigat amb rebot ofensiu, segones accions i algun triple”.Per aquesta raó, el tècnic va concloure que “és un resultat voluminós” i va recordar que “no ens hi jugàvem res i elles molt”.

El Força Lleida cedirà avui el liderat de la LEB

Després de dos nits dormint líder de la LEB Or, el Força Lleida cedirà el primer lloc avui a Estudiantes o Granada, que s’enfronten a Madrid (12.30). Els dos equips arriben amb 21 victòries i 5 derrotes, pels 20 triomfs i 8 derrotes dels lleidatans. A més, avui es disputa (18.00) el Girona-Palència, un altre enfrontament entre dos equips de play-off.

Ari Pujol intenta llançar davant de l'oposició de la local Coulibaly, màxima anotadora del partit.AREA 11