El Lleida Llista torna a golejar el Quévert i jugarà la quarta Final Four consecutiva

El campió va remuntar per sumar un triomf incontestable i fer història de nou

Els jugadors es feliciten a la conclusió del partit.

Els jugadors es feliciten a la conclusió del partit.JORDI ECHEVARRIA

El Lleida Llista, vigent campió de la WS Europe Cup, va tornar ahir a fer història i defensarà el títol continental que ha conquerit en les tres últimes edicions d’aquesta competició, després de derrotar ahir de nou el Quévert francès (5-1). Aquest resultat, unit a l’1-4 del partit d’anada, deixa el global de l’eliminatòria en un incontestable 9-2. Per quart cop consecutiu l’equip lleidatà estarà a la Final Four, que en aquesta ocasió es disputarà a la localitat portuguesa de Paredes, els dies 23 i 24 d’aquest mes i on tindrà com a rival a semifinals el Calafell.

El Finques Prats Lleida afrontava ahir el partit de tornada a l’Onze de Setmbre amb la tranquil·litat que li donava el còmode 1-4 aconseguit a l’anada. A més, des del primer minut van prendre el control del duel contra un Quévert que buscava les seues opcions a la contra. Però el conjunt bretó va sortir a la pista amb més intensitat i pràcticament a la primera acció ofensiva de què van disposar, un dels seus argentins, Julián Martínez, va sorprendre Martí Serra amb un tret des de lluny, per fer pujar el 0-1 al marcador al minut 4 i donar una mica d’emoció a una eliminatòria que semblava sentenciada, malgrat que Albert Folguera ja havia advertit que el rival no vindria de vacances.El Lleida Llista no va tenir més remei que posar una marxa més per evitar que el Quévert s’encoratgés en excés.

Va donar el primer avís que no tenia intenció de desaprofitar l’ocasió de tornar a la Final Four amb una bona rematada d’Andreu Tomàs, al minut 7, que es va estavellar al pal.I amb l’equip bolcat sobre la porteria francesa, l’empat no va tardar a arribar. Bruno Di Benedetto va aprofitar una bola recuperada per plantar-se davant de Bautista Acevedo i, encara que no va aconseguir marcar en el primer intent, sí que va marcar en el segon, després que els seus companys aconseguissin el refús. Deu minuts de partit i, amb 1-1, els francesos veien com la possibilitat de la remuntada els havia durat escassament cinc minuts.Només dos més tard, al 12, Bruno va fer una gran passada a Jordi Badia, que no va malgastar l’ocasió i va posar el 2-1 al marcador.

Encara que els francesos seguien buscant opcions al contraatac, el Llista ja no es deixaria sorprendre. Molt sòlids al darrere en tot el que va quedar de matx, amb Martí Serra parant el que li arribava, l’equip d’Albert Folguera estava abocat en atac buscant ampliar la diferència i evitar-se ensurts. Sí que en va tenir un al minut 22, quan en una acció a la contra Arthur Landrin va enviar la bola al pal de Martí Serra.Però del que podia haver estat el 2-2 es va passar en tot just un minut al 3-1 que, si no el partit –que també–, sí que deixava sentenciada l’eliminatòria, que en aquests moments era d’un global de 7-2 per als lleidatans.

Jepi Selva va culminar una extraordinària jugada d’atac amb un gran gol. Amb aquest 3-1 va finalitzar la primera meitat.A la segona part els dos equips van sortir amb un clar plantejament ofensiu i les ocasions se succeïen en les dos porteries. Martí Serra va salvar la millor per a l’equip francès, amb una enverinada rematada de Julián Martínez que el porter internacional del Llista va refusar de forma espectacular.El Llista mantenia la concentració defensiva i al Quévert li costava arribar a la porteria lleidatana, mentre que en atac semblava clar que els lleidatans marcarien més gols.

Així doncs, el 4-1 va arribar al minut 38. Andreu Tomàs va recuperar una bola i va fer una passada mesurada a Oriol Vives, que no va fallar davant del porter de l’equip francès.Al Quévert se li van fer molt llargs els últims deu minuts. Amb partit i eliminatòria sentenciats, l’únic dubte era la diferència final, que podria haver estat encara més gran a favor del Finques Prats Lleida.

Perquè a més, l’equip, seguint la tònica dels últims encontres, fa molt poques faltes –ahir es va quedar en 6– i en porta alguns de consecutius sense arribar a la desena.Al minut 43, en una altra gran acció ofensiva del Llista, Sergi Duch va estavellar la bola al pal i dos minuts més tard, el sempre intens Jepi Selva no va aconseguir marcar sol davant del porter rival. Els dos equips ja es limitaven a deixar passar el temps i el marcador no s’hauria mogut, si no hagués estat perquè al minut 46 el porter francès va cometre un clar penal sobre Bruno, que Oriol Vives va transformar en el 5-1 definitiu.

Albert Folguera: “Contents i orgullosos de tornar-hi”

Al final del partit l’entrenador del Finques Prats Lleida, Albert Folguera, donava un gran valor a la quarta Final Four consecutiva de l’equip, que ha guanyat les tres anteriors.

“No sé què passarà, però tornem a ser allà. Estem contents i orgullosos de la quarta Final Four consecutiva, una cosa que no és gens fàcil.”Sobre el rival amb què es trobarà el Llista en semifinals, el Calafell, va recordar que “ens ha guanyat els dos partits de Lliga, la qual cosa ho fa més emocionant. Però això és una final, aquí no hi ha punts en joc, aquí cal gestionar moltes emocions i nosaltres tenim experiència, comptem amb diversos jugadors que ja han guanyat la Europe Cup”.Amb dos setmanes per endavant per preparar la Final Four, va afegir que “ara l’únic objectiu és aquest.

Tenim dos setmanes per arribar a la Final Four de la millor manera possible i treballar bé les coses que volem preparar”. També va posar en relleu el nivell defensiu de l’equip: “Som molt sòlids, vam encaixar un gol a França, un altre aquí, dos a Alcoi. Estem bé al darrere”.

El Calafell, rival dels lleidatans a les semifinals

El Calafell serà el rival del Llista en les semifinals, en una Final Four que es jugarà a la ciutat portuguesa de Paredes el 23 i 24 d’aquest més. Els tarragonins han guanyat els dos duels de lliga al Llista. L’altra semifinal la jugaran els italians Valdagno i Follonica.

Oriol Vives, a l’acció en la qual va marcar el 4-1 davant del porter Bautista Acevedo.JORDI ECHEVARRIA

El tècnic Albert Folguera en un moment del partit.