Triomf vital del Borges

Els de les Garrigues s'enduen el derbi lleidatà per sorpresa i segueixen en la lluita per la salvació || L'Atlètic Lleida s'allunya de l'ascens i allarga la mala ratxa

El local Juclà i el visitant Soldevila pugnen per una pilota.

El local Juclà i el visitant Soldevila pugnen per una pilota.POL PUERTAS

les borges blanques El Borges va aconseguir ahir un prestigiós triomf al derbi lleidatà amb l’Atlètic Lleida (2-1). Una victòria que dona oxigen als d’Eufemio García en la lluita per la salvació, que queda ara a tres punts, i que allunya de l’ascens l’Atlètic Lleida. Els del Segrià segueix a cinc punts del líder i sumen tres derrotes seguides com a visitants.

La primera part, amb molt joc al centre del camp, va tenir el primer atansament al minut 12, de part del Borges, al qual va respondre el conjunt visitant el 25, amb una rematada que va blocar Xammar. A partir d’aquí, els de Josep Maria Turull van aconseguir la possessió, però sense inquietar la porteria local. Contràriament, a la mitja hora de partit, el conjunt de les Garrigues va tenir dos accions de perill que van obligar a intervenir Joan Marc, i el córner provocat per la seua segona parada va donar origen del primer gol, un cop de cap de Chipi (1-0).La segona meitat va començar amb el 2-0 del Borges (49).

Joan Marc no va blocar el xut de Montoy i Xavi Sànchez va ampliar l’avantatge local en el rebuig. Tres minuts després, l’Atlètic Lleida va retallar distàncies amb una rematada de Tuto (2-1) i la resta de segon temps els visitants van encaixonar un Borges que va mantenir el triomf gràcies a un Edu Vives magistral i a un Xammar molt segur, que va desbaratar les nombroses accions visitants. Quan no ho va fer ell, va aparèixer Gras, al 81, per treure sota pals una rematada d’Ormo.

A l’afegit, els locals van tenir el tercer. Tot l’Atlètic Lleida, inclòs el porter, era en camp rival i Xavi Sánchez va xutar des de mig camp, però la pilota es va aturar just abans de traspassar la línia de gol.