La ratxa del Barça segueix!

El Barcelona suma al camp del Llevant una nova victòria gràcies a un gol de Luuk de Jong a l'afegit || L'àrbitre els va assenyalar tres penals en contra i dos van ser gol

Luuk de Jong, autor del gol de la victòria blaugrana, s’abraça amb Gavi davant de Pedri, ahir al partit contra el Llevant.EFE

Xavi Hernández va destacar que, malgrat no haver fet un gran partit, la mentalitat de l’equip havia estat guanyadora i amb una gran capacitat per competir, per la qual cosa va considerar que els tres punts eren “d’or”. “Potser hem notat fatiga i hem vist coses a millorar. En el descans els he dit als jugadors que havíem de posar una marxa més i, a la segona meitat, ho hem fet amb la participació de més jugadors, la qual cosa ens ha permès tirar endavant el partit i mantenir una dinàmica positiva.” Va destacar Marc Ter Stegen per haver aturat un dels tres penals que li van llaçar i de Luuk de Jong, autor del gol de la victòria, va dir que no és un actor secundari.

Sobre els penals, va explicar que els ha de veure en televisió per pronunciar-se al respecte, encara que hi va haver errors de marca que han de millorar.

Després del primer gol local, Ter Stegen va aturar la segona pena màxima, cosa que impulsava la remuntada

Luuk de Jong, amb un cop de cap en temps de prolongació, va donar la victòria al Barcelona (2-3), que amb tres penals en contra, dels quals dos van ser gol, va necessitar aquest gol in extremis per guanyar el Llevant, mantenir la segona posició i incrementar a 15 la ratxa de partits sense perdre. Al Barcelona no li havien assenyalat cap penal en contra aquesta temporada i ahir li’n van xiular tres. Després d’una primera part que va acabar 0-0, tres minuts després del primer penal, que va posar l’1-0 al marcador (51’), Ter Stegen va neutralitzar una segona pena màxima.

Només deu minuts més tard el Barça ja guanyava per 1-2 amb Pedri i Gavi ja sobre el terreny de joc.Amb avantatge al marcador, el Barcelona va controlar el Llevant, però una nova pena màxima, la tercera en contra, va permetre al Llevant situar-se 2-2 a deu minuts del final, abans del 2-3 definitiu al temps afegit.El guió del duel es va ajustar al previst des del començament amb un Barcelona disposat a dominar des de la possessió per tenir controlat el rival, mentre que el Llevant buscava espais a la contra. Durant la primera meitat, el pla li va sortir millor al Llevant. Els seus contraatacs van ser freqüents, amb un Morales que va posar en perill diverses vegades la defensa blaugrana, la primera als vint segons de joc.El Barça, al trot, manejava la pilota, però amb poques aproximacions a la porta de Cárdenas.

La primera rematada a porta dels blaugranes va arribar als 21 minuts. Va ser Ferran Torres, encara que va detenir fàcil el porter local. Poc després, una penetració de Morales pel centre (27’) va obligar a lluir-se Ter Stegen.

D’allà al descans va passar molt poca cosa.L’emoció estava reservada per a la segona part, que va començar amb la millor acció ofensiva del Barcelona fins llavors, en una rematada de cap de Ferran Torres que va repel·lir Cárdenas en la jugada prèvia al penal que va sancionar el col·legiat per una entrada d’Alves a Son. Morales no va donar opció a Ter Stegen i va posar l’1-0. Només dos minuts després l’àrbitre va xiular un nou penal contra el Barça, ara per mà d’Eric García a la sortida d’un córner.

Va llançar Roger, però aquesta vegada Ter Stegen va desviar la pilota.El Barcelona va reaccionar immediatament i un cop de cap d’Aubameyang a centrada de Dembélé va equilibrar el matx (1-1) quan Gavi i Pedri acabaven de saltar al terreny de joc. Quatre minuts després, una excel·lent combinació entre aquests dos jugadors va permetre que Pedri fes el segon gol del Barcelona amb una rematada col·locada. D’un possible 2-0 s’havia passat a un 1-2 en un sospir.El partit s’havia revolucionat amb els tres gols, el penal fallat i la reacció blaugrana, però a l’entrar al quart d’hora final es va asserenar, ja que l’objectiu del Barça era mantenir el control del joc i el Llevant ja no tenia la vivacitat de la primera part ni la capacitat per sortir al contraatac.

La intensitat va tornar al final, amb un nou penal, transformat per Melero per als locals (2-2) i el gol in extremis del Barcelona que li manté viu el somni de la Lliga (2-3).

Protesta i derrota a l’estadi de l’Eintracht

Dos activistes van interrompre ahir l’Eintracht-Friburg i es van lligar als pals lluint una samarreta blanca amb el missatge en alemany “Última generació: aturin la bogeria fòssil”, fins que van ser detinguts, la qual cosa va mantenir el partit aturat uns minuts. El pròxim rival del Barça va perdre per 1-2.