El Cadí la Seu torna a caure contra el Perfumerías Avenida

El Cadí cau contra un Perfumerías Avenida intractable, que s'assegura el primer lloc a la fase regular || Només va aguantar el primer quart, que va tancar amb avantatge (17-11)

Esperant rival. El Cadí no sabrà el rival al play-off fins a l’última jornada, malgrat que el Saragossa és el que té més números.AGUSTÍ PEÑA

El Cadí la Seu va encaixar ahir una d’aquelles derrotes indolores, que entren dins de la lògica més absoluta quan t’enfrontes al vigent campió de Lliga i Copa i que recentment va acabar tercer a la Final Four de l’Eurolliga, un Perfumerías Avenida que va demostrar tot el seu arsenal per sumar una victòria (49-70) que li assegura el primer lloc de la fase regular malgrat tenir encara dos partits ajornats. El conjunt de Salamanca va arrancar el matx molt precís (0-4), al contrari que l’urgellenc, que va fallar els quatre primers atacs. La bona defensa ideada per Bernat Canut, amb molts canvis, va minimitzar en part els danys i va impedir que el seu rival es desenganxés.

El Cadí es va assentar i el seu domini en el rebot defensiu i els errors de l’Avenida en el tir, sobretot des de més enllà dels 6,75 (va tancar el període amb un pírric 1 de 9), li va permetre empatar el duel (6-6) superat l’equador del quart. Cazorla va tornar el comandament a les de Salamanca amb un triple, però un parcial local de 5-0 va donar a les lleidatanes el primer avantatge en el duel (11-9), gràcies a dos tirs lliures de Tunstull i un triple de Peña. El Perfumerías Avenida estava negat en atac, amb errors poc habituals sota cistella, cosa que va aprofitar el Cadí per tancar el quart amb un parcial de 6-0 que li va donar un avantatge de sis punts (17-11) que feia somiar les de Bernat Canut.

Però en el segon quart la lògica va acabar imposant-se. Les lleidatanes, fruit de la defensa molt intensa del rival, van col·lapsar en atac i l’Avenida va recuperar l’encert ofensiu per capgirar el marcador. La direcció de Silvia Domínguez i els triples de Katie Lou Samuelson (2) i Leonor Rodríguez (1) van situar les de Roberto Íñiguez amb nou punts a dalt (21-30) superat l’equador del segon període, després de completar un demolidor parcial de 4-19, amb el Cadí anotant només des del tir lliure.

L’única cistella en joc va arribar de la mà de Raventós en l’última jugada, que va servir per tancar una primera part amb molts alts i baixos (23-30). Canut va intentar reconduir la situació al vestidor, però el parcial de 0-7 de sortida al tercer assalt, amb Samuelson en mode corró, va minar la moral de les lleidatanes, que ja estaven 14 avall (23-37). El Cadí va treure una mica el cap i va respondre amb un 5-0, però de nou la nord-americana, que fa pocs dies va tornar després d’una llarga inactivitat, va fer miques les esperances lleidatanes amb un triple i dos tirs lliures que van elevar a 16 punts una renda que no pararia de créixer.

Va assolir el zenit, 22, a poc de finalitzar el tercer assalt (33-55), que Pivec, amb un 2+1, va deixar per sota de la vintena abans d’afrontar un últim període ja sense història. L’amplitud de banqueta del conjunt de Salamanca, malgrat les baixes de Cooper, MVP de l’Eurolliga, i Karlie Anne Samuelson, va ser un altre escull insalvable per a un Cadí que hi va posar ganes però que poc va poder fer davant l’entitat del rival, i més sense la seua millor jugadora, Irati Etxarri. Si Samuelson va ser la referència durant els tres primers quarts, en l’últim va agafar el testimoni una vella coneguda del Palau, Andrea Vilaró, que amb dos triples i un 2+1 va liderar l’atac del seu equip, que no va passar dels 22 punts de renda, que van quedar a 21 al final del matx (49-70), confirmant-se la segona derrota del curs al Palau, on només havia estat capaç de guanyar el Girona.

“Podíem haver competit una mica més”

Bernat Canut no va posar cap excusa a la derrota, però va reconèixer que “ho podíem haver competit una mica més”. “El partit ha tingut dos fases. Una en el primer quart, en el qual hem estat bé, ens hem encoratjat amb les alternances defensives i ens en hem anat en el marcador, la qual cosa ens ha donat confiança, però en el segon quart ens ha costat anotar i elles s’han atansat en el marcador, i aquí hi ha hagut un canvi de mentalitat, d’entendre que aquest partit el teníem perdut”, va afegir.

El tècnic urgellenc, que no va sortir ahir elegit millor entrenador de la temporada en les votacions de la FEB, distinció que va recaure en Aranzazu Muguruza de l’IDK Gipuzkoa, va dir de cara a l’últim duel a la pista del Gernika que “anirem a buscar bones sensacions per al play-off”.