El Finques Prats Llista supera el seu botxí a la Europe Cup i es planta a semifinals, on avui l'espera el Reus

Els llistats van deixar escapar un avantatge de 3-0, però un penal de Vives va sentenciar a 5 minuts del final

Jepi Selva felicita Oriol Vives després de transformar el penal que decidiria l'accés del Llista per a la final d'avui.ALBA TARRÉS

La quarta va ser la bona i el Finques Prats Lleida Llista va completar ahir la seua particular revenja i avui (20.45) jugarà les semifinals de la seua Copa després de derrotar la seua bèstia negra aquest any, un Calafell que li havia guanyat els dos partits de Lliga i que fa quinze dies el va fer fora de la final de la Europe Cup. Amb molt patiment, els llistats es van emportar la victòria per 4-3 i avui lluitaran per un lloc a la final contra el Reus, que va deixar fora el vigent campió, el Liceo (1-4). La primera part va ser un calc pràcticament de la que van disputar els dos equips en l’últim duel de lliga a començaments de març.

Igual que llavors, els d’Albert Folguera van prendre un avantatge de 2-0 exhibint un bon joc i gaudint d’alguna claríssima ocasió per augmentar el seu compte abans del descans, però va acabar perdent, una cosa que ahir va poder evitar. Ja des de l’arrancada es va poder constatar que els llistats li tenien moltes ganes al Calafell, ja no només per passar a semis sinó per trencar la ratxa que portaven amb ells. L’1-0 no va tardar a pujar en el marcador i va arribar abans del minut 4, en una perfecta transició liderada per Bruno di Benedetto, que va cedir a Jordi Badia i aquest li va tornar perquè el francès, de subtil toc amb l’estic, batés per alt Xano Edo.

Se li posaven bé les coses al Llista, que va poder incrementar el seu compte dos minuts després en una jugada personal del subcampió d’Europa francès. Ferran López va haver de parar el matx per redreçar el rumb i a la tornada, Xaus va fer lluir-se Martí Serra per primer cop. El rebuig del futur porter del Liceo es va convertir en una assistència perquè Vives marqués, amb una mica de sort, el segon gol, ja que el seu tret des de lluny va rebotar a la tanca i Edo, en el seu intent de refusar, va introduir la bola dins a la porteria (2-0, m.9).

El camí cap a les semis estava encarrilat, però quedava un món encara. El Calafell no va encaixar bé el cop i va estar diversos minuts a mercè dels llistats, que van tenir el tercer a les mans de Vives, en dos ocasions, i Andreu Tomàs. Després d’un tir de Casas que Martí Serra va tornar a rebutjar, Vives va tenir una altra gran ocasió, però aquesta vegada Edo va treure la bola gairebé sobre la línia de gol.

En els últims minuts el Calafell, que només creava perill en trets llunyans, va endurir el joc i hi va haver alguna enganxada que no va passar d’aquí. Miras, el més incisiu dels visitants, va tenir dos clares ocasions que no va saber definir i a 30 segons del descans, una demolició de Mendes sobre Andreu va ser castigada amb penal, però el capità va disparar desviat. A la tornada dels vestidors el matx va canviar i el Calafell va acorralar els lleidatans.

Ja als 40 segons Xaus va marcar, però el gol va ser anul·lat per colpejar amb el cos. A poc a poc el Llista es va anar traient la pressió de sobre i va tornar a contraatacar amb perill. En una contra portada per Bruno va arribar el tercer, obra de Vives.

Semblava que la classificació no es podia escapar, però el Calafell no es va rendir i dos minuts després va retallar diferències al transformar Xaus una falta directa per la desena infracció del Llista. Allà es va col·lapsar el quadre de Folguera. Al 36, Xaus situava el 3-2 i només 20 segons després el mateix jugador empatava.

En tot just 3 minuts el Llista havia deixat escapar l’avantatge, quasi la mateixa història de fa dos mesos a la Lliga. El Calafell va cometre la desena falta i va permetre als llistats marcar en jugada aturada, però Vives tampoc va encertar. Sí que ho va fer quatre minuts després en un penal forçat per Jepi Selva per situar el 4-3 davant del deliri de l’afició.

Quedaven encara cinc minuts que van ser de setge del Calafell, però el Llista, que va tenir un parell d’ocasions per sentenciar, va aguantar i va certificar l’accés a semis, on l’espera el Reus, un duel que es repetirà també al play-off.

“Caure de bon començament a la nostra Copa hauria estat dur”

Albert Folguera va poder respirar tranquil. “Era el partit més complicat per a nosaltres perquè havíem de guanyar tant sí com no, perquè si quedàvem fora de bon començament a la Copa que es juga a casa hauria estat molt dur”, va reconèixer, mentre va lloar el joc dels seus homes.

“Hem d’estar satisfets perquè hem fet el que tocava. Hem patit molt. Amb el 3-0 semblava que teníem el partit fet, però amb aquesta gent no pots, mai els acabes doblegant.

Era important tornar demà –avui per al lector– per jugar un enfrontament amb menys pressió que la que hem tingut avui.”El tècnic llistat va reconèixer també que “amb el resultat de 3-3 ens hem tranquil·litzat, hem tornat a apujar línies i hem tingut ocasions per sentenciar l’encontre. Al final hem sabut patir, la qual cosa no era fàcil. L’important és que no ens hem descompost i l’equip ha reaccionat bé”.

Telecable Gijón i Manlleu no fallen i accedeixen a les semifinals

Ahir es va completar també la ronda de quarts de final de la Copa de la Reina sense sorpreses, ja que els dos favorits, Telecable Gijón i Manlleu, van accedir sense problemes a semifinals. Les asturianes, que la setmana passada van caure a la final de la Copa d’Europa a casa contra el Palau de Plegamans, van superar per 3-1 un rocós Voltregà, en el qual milita la lleidatana Mar Franci. Les barcelonines van aguantar la primera meitat amb el 0-0 inicial, però van sucumbir a la segona.

Per la seua part, el Manlleu, vigent campió de la competició del KO, va golejar per un clar 6-2 l’Igualada.

Martí Serra surt a rebutjar una bola de forma acrobàtica durant la primera meitat.ALBA TARRÉS

Sergio Miras, defensat per Bruno Di Benedetto.