CICLISME BTT

Ramona Gabriel, segona a la primera etapa de la Titan Desert

La lleidatana Ramona Gabriel, durant l’etapa d’ahir.

La lleidatana Ramona Gabriel va aconseguir ahir ser segona i va pujar al podi a la primera etapa de la Titan Desert, la competició de ciclisme de muntanya disputada al Marroc. En el primer tram, amb un recorregut de 119 quilòmetres, la vigatana Anna Ramírez, que aspira al seu quart títol, es va imposar a la categoria femenina, amb un temps total de 4:14:40. Gabriel, que va fer una sortida molt ràpida, va quedar a cinc minuts de la primera classificada, i es va imposar a l’esprint davant de la tercera, la namibiana Vera Looser, a l’aconseguir un temps de 4:19:00.

Segons va explicar la ciclista lleidatana, l’etapa va ser “molt dura”, però està “contenta” pel resultat. Gabriel va afirmar que “la Titan Desert acaba de començar i no hi ha res fet, però un bon inici de competició sempre és important”. En l’apartat masculí, el segovià Francisco Herrero es va imposar a l’esprint a la meta al suís Konny Looser.

L’ampostí Josep Betalú, que buscava el cinquè títol al desert, va tenir una caiguda al tram final del recorregut i haurà d’abandonar la Titan Desert. La competició segueix avui amb l’etapa marató, en què els participants no disposen d’assistències externes i han de carregar amb tot el necessari per passar la nit al campament.