FUTBOL PRIMERA CATALANA

El Borges descendeix

Els de les Garrigues certifiquen la pèrdua de categoria al caure contra el Tàrrega || Els blaugranes, en canvi, sumen un triomf vital per a la permanència

Un jugador local protegeix la pilota davant la pressió del rival.

Un jugador local protegeix la pilota davant la pressió del rival.AMADO FORROLLA

LES BORGES BLANQUES El Borges va consumar ahir el seu descens al deixar escapar ahir els tres punts en el derbi lleidatà davant del Tàrrega (0-1), que es va emportar un triomf vital del Ramon Espasa per poder mantenir la categoria. Encara que els de les Garrigues podrien assolir els 30 punts que té ara el Solsona a l’onzè lloc (malgrat que l’average és molt favorable als del Solsonès), no superaria el coeficient del Júpiter del grup 2 i seria el pitjor cinquè per la cua, que també baixa de categoria.Al contrari, els tres punts suposen un pas de gegant per a les aspiracions de salvació del Tàrrega. Els blaugranes, que porten cinc partits invictes –tres victòries i dos empats–, s’asseguren acabar la jornada del descens.El matx no va ser gens vistós entre dos equips necessitats de punts.

El conjunt visitant va dominar més en el primer temps, amb un Houssam que va posar a prova Xammar en el minut 14. El Borges va respondre al 17, amb un tir a porteria de Xavi Sànchez, que David Pedro va parar sense complicacions.El mateix Xavi Sànchez va obligar, dos minuts després, a intervenir de nou el porter visitant, que va rebutjar la pilota a córner amb el peu. Poc després, en el minut 23, va arribar el gol del Tàrrega, amb un tret creuat de Verdés al qual Xammar no va poder arribar (0-1).Després del gol, el Tàrrega va fer treballar de nou el porter local a través de Houssam, el seu jugador més actiu, que ho va intentar dos vegades, al 26 i al 41, sense encert.La segona meitat es va iniciar amb poc joc enmig del camp i amb ambdós equips arribant a l’àrea rival a través del joc directe.

Xavi Sànchez i Houssam van tenir novament accions per moure el marcador, però no ho van aconseguir. Pelegrí, que va sortir des de la banqueta, va intentar igualar el partit amb un tret des de fora de l’àrea, que David Pedro va parar amb una gran estirada. Però la més clara per als locals va arribar en el minut 82, amb un tret de Mansilla que se’n va anar al pal.El Tàrrega hauria pogut sentenciar el partit en el temps afegit, amb un tret que va acabar a la creu de Xammar, però no van patir pels tres punts contra un Borges que ja ha de pensar en la següent temporada.