BÀSQUET EUROLLIGA

El Barça, fora de la final

L'equip blaugrana, derrotat pel Reial Madrid, davant del qual portava cinc victòries seguides || Va deixar escapar una renda de 13 punts al tercer quart

Mirotic, decebut per la derrota de l’equip.

Mirotic, decebut per la derrota de l’equip.EFE

belgrad El Barcelona no jugarà demà la final de la Copa d’Europa i serà el Reial Madrid el que buscarà el títol, en el seu cas l’onzè, després d’imposar-se ahir als blaugranes per 83-86. El seu rival serà l’Anadolu Efes turc, vigent campió, que va eliminar l’Olympiacos (vegeu el desglossament). Barça i Madrid van oferir de nou una èpica lluita i va ser l’equip blanc el que va acabar amb una ratxa de cinc victòries consecutives blaugrana en el clàssic de la cistella.

El bitllet per a la final semblava tenir-lo a la mà el Barça, que va arribar a dominar per tretze punts al tercer quart, fins que una desconnexió total del seu joc, llastat pel desencert exterior, va permetre a l’equip blanc ressuscitar de la mà d’Alberto Abalde i Fabien Causeur primer i de Sergio Llull en els minuts decisius, fins a emportar-se la victòria. També va contribuir a l’èxit un Gerschon Yabusele en la seua millor versió (18 punts i 8 rebots), mentre que al Barça van resultar inútils l’exhibició de Nikola Mirotic (26 i 9, i 39 de valoració) i els 17 punts de l’argentí Nico Laprovittola.Després del partit, Mirotic, molt afectat, va dir a DAZN: “Han jugant molt millor que nosaltres. A la segona part han tingut més encert. Enhorabona per a ells.” Per la seua part, el francès del Madrid, Fabien Causer, va dir: “Queda el més important.

Serà difícil descansar aquesta nit. Una final de l’Eurolliga es guanya, no es juga.” Un triple sobre la botzina de Vasilije Micic va portar a la final l’Anadolu Efes turc (74-77), que va acabar amb les il·lusions de l’Olympiacos grec, que va lluitar fins a l’extenuació per acabar caient davant de la determinació i sang freda del base serbi de l’equip turc.