Fatídic últim segon

El Llista encaixa l'1-2 a l'última jugada de la pròrroga i es jugarà el pas a semifinals aquest dimarts a Reus || Els d'Albert Folguera van merèixer guanyar per ocasions i joc, però un error els va costar molt car

Els llistats celebren eufòrics el gol de l’empat anotat per Sergi Folguera.

Els llistats celebren eufòrics el gol de l’empat anotat per Sergi Folguera.ALBA TARRÉS

Hi haurà tercer partit. El Finques Prats Lleida Llista no va poder tancar l’eliminatòria amb una victòria, que per joc i ocasions va merèixer, i va acabar derrotat de la forma més cruel, a l’última jugada de la pròrroga quan tots dos equips ja donaven per bo arribar als penals. Ara els lleidatans viatjaran dimarts a Reus a buscar una altra final, aquesta vegada ja definitiva per veure qui s’enfrontarà al Barça a semifinals i el que jugarà l’Eurolliga, que per als llistats seria una fita històrica.

Albert Folguera ja havia avisat a la prèvia que el Reus sortiria decidit a posar-se al davant en el marcador, i els de Jordi García no van tardar ni un minut a aconseguir-ho. Va ser en un tret de Compagno des de mitjana distància que va sorprendre per alt Martí Serra. Per primera vegada a l’eliminatòria tocava remar a contracorrent.

Als llistats els va costar agafar el ritme, al contrari que als reusencs, que van poder obtenir el segon als quatre minuts de joc, quan Cañellas va rebutjar la bola amb el patí i els àrbitres van castigar l’acció amb penal. Per sort, Martí Serra va aparèixer per desviar el llançament de Gelmà, que dos minuts més tard va tenir una doble oportunitat, en la qual va topar de nou amb el futur porter del Liceo.A Folguera no li’n va quedar altra que aturar el duel per reordenar el sistema. A partir de llavors, el Llista va millorar i va començar a crear seriós perill al davant de la porteria de Ballart, que fins aquell moment havia estat un mer espectador.

Al minut 7, una demolició de Bruno Di Benedetto dins de l’àrea va ser castigada amb penal, però Andreu Tomàs va topar amb el veterà meta, que també va desbaratar una contra molt clara als 11 minuts. Cañellas va robar una bola, va combinar amb Bruno i quan era a dos metres del porter, el tarragoní va enviar la bola al cos de Ballart. Cañellas ho va tornar a intentar al cap de tres minuts amb la mateixa sort, fins que quan faltaven cinc minuts per al descans, un centrexut d’Andreu Tomàs el va desviar Sergi Folguera per restablir l’equilibri en el marcador.

El Llista, que estava acorralant el Reus, encara va tenir una última ocasió molt clara abans de l’intermedi, però el tir duríssim de Jepi Selva el va desviar Ballart amb el casc.El veterà porter barceloní va ser clau a la segona meitat, en què es va convertir en el salvador del seu equip. Després d’uns inicis d’intercanvi de cops, però sense excessiu perill, el Llista es va bolcar al davant de la porteria rival. Tan sols Bruno Di Benedetto va poder superar la muralla al minut 39 en una jugada personal, però la diana va ser anul·lada perquè el gal va elevar massa l’estic en el colpejament.Després va començar el festival del porter del Reus.

Va aturar una falta directa Jepi Selva, que a dos minuts del final va topar amb Ballart en sengles rematades. El duel se n’anava a la pròrroga, però el guió no va canviar. El Llista va seguir tenint les millors ocasions, com un tret de Di Benedetto que es va estavellar al pal o un mà a mà de Cañellas que Ballart va tornar a desbaratar quan ja es cantava el gol, tots dos a la primera part del temps extra.

A la segona, després d’un avís de Compagno, de nou Bruno va tenir el 2-1, però Ballart va desviar el llançament amb el patí.Quan tots donaven per fet que s’arribaria a la tanda de penals, un tret d’Andreu Tomàs quan faltaven 7 segons va rebotar en un jugador i va permetre un contraatac franc que Compagno va aprofitar per sentenciar a únicament una dècima de segon, cosa que va portar l’eliminatòria de tornada a Reus. Albert Folguera estava ahir tocat pel desenllaç final del partit, però convençut que l’equip s’aixecarà per lluitar en una altra final aquest dimarts vinent. “Els duel de play-off tenen aquestes coses, fins a l’últim segon hi ha partit.

Quan semblava que anàvem als penals, ha disparat per buscar el gol pensant que hi havia balanç darrere, però no n’hi havia. Potser el millor era no arriscar, perquè ells tenen una qualitat brutal, com ja s’ha vist, que han marcat un gol espectacular. S’ha de seguir.

És un cop dur, però aquest esport va molt ràpid i qualsevol error es pot pagar molt car. Diria que ha estat l’error més gran que hem fet en tot el partit, i ells ho han aprofitat quan no faltava res”, va declarar el tècnic llistat, que no llança la tovallola. “Crec que el podem recuperar.

Només espero que a Reus lluitem amb les mateixes ganes i la mateixa intensitat que afrontem tots els partits. Si som capaços de competir tindrem les nostres ocasions”, va advertir.El tècnic del Reus, Jordi García, va reconèixer que “ja no m’esperava marcar. El que volíem és que no marquessin ells i arribar a la tanda de penal, però el meu equip sí que ha cregut fins a l’últim segon.

Però això no s’ha acabat”.

Barça i Liceo passen i el Calafell empata la sèrie

L’eliminatòria de quarts de final entre el Reus Deportiu i el Finques Prats Llista no és l’única que necessitarà un tercer partit per decidir-se, tenint en compte que el Calafell va guanyar ahir de forma ajustada el Noia (5-4) i va forçar el desempat. Els tarragonins van gaudir de còmodes rendes (3-0 a la primera meitat i 5-1 a l’inici de la segona), però van acabar patint per mantenir-se vius a l’eliminatòria.Els que van resoldre el pas a semifinals van ser els dos grans favorits, Barça i Liceo.

Els blaugranes van patir per vèncer el Caldes (4-5), mentre que els gallecs van golejar l’Alcoi (0-3).