MOTOCICLISME MOTOCRÒS

Bellpuig corona els millors

José Antonio Butrón es proclama al circuit lleidatà campió d'Espanya en ElitMX1 i David Brucera en ElitMX2 || La prova va estar marcada per la calor, amb temperatures de 38 graus

Una de les espectatulares carreres que es van veure ahir a Bellpuig.

Una de les espectatulares carreres que es van veure ahir a Bellpuig.JUDITH CURCÓ

El Circuit de Motocròs de Catalunya de Bellpuig va coronar ahir els campions d’Espanya d’aquesta modalitat motociclista. El Campionat d’Espanya de Motocròs Elit va abaixar el teló a la pista de Montperler. La prova va estar marcada per les altíssimes temperatures, que rondaven els 38º, a l’última prova del calendari, després de la qual es van conèixer els noms dels campions.

Fins aquesta última cita estaven pendents de definir els pilots que s’emportarien les medalles d’or, plata i bronze del 2022. En ElitMX1 es va proclamar campió José Antonio Butrón, que va aconseguir el títol per catorzena vegada, i en ElitMX2 el campionat ha estat per a David Braceras. Dissabte, durant la disputa de les classificatòries de MX125, ja va certificar el títol Francisco García Ocaña.

Rubén Fernández va ser el protagonista de la primera mànega d’ElitMX1 al sortir abans que ningú i estar al capdavant tota l’estona. Va ser una cursa en la qual les posicions de davant no van canviar i hi va haver José Antonio Butrón, que anava a la recerca del seu catorzè títol de campió d’Espanya, segon sempre. Aquesta posició ja li valia per assegurar el títol, així que s’hi va mantenir i ja va poder celebrar el seu Campionat al finalitzar la mànega.A la segona mànega José Antonio Butrón es va posar líder des de la caiguda de la tanca amb Rubén al darrere enganxat a ell.

En la tercera volta Fernández se’n va anar a terra. El campió es va emportar la mànega. En el podi definitiu del campionat d’ElitMX1 van acompanyar Butrón Carlos Campano, subcampió, i Nil Arcarons, ahir cinquè a Bellpuig, que acaba tercer el Campionat d’Espanya.En ElitMX2 la sorpresa va saltar quan, en el warm up, Samuel Nilsson, que s’estava jugant el títol i arribava líder a Bellpuig, va caure i es va lesionar el turmell, de manera que no va poder sortir a disputar les mànegues.

D’aquesta forma, se li posaven molt bé les coses a David Braceras, que era el segon a la general. A la primera mànega, Yago Martínez va liderar de principi a final mentre que Braceras es va mantenir segon per sumar els punts necessaris i convertir-se en campió d’Espanya d’ElitMX2. A la segona mànega aquests dos pilots van mantenir les mateixes posicions.

A la general final, darrere de Braceras, Samuel Nilsson va acabar com a subcampió d’Espanya, i la tercera posició final va ser per a Gerard Congost.En MX125, rere el campió Fran García Ocaña, han quedat Antonio Gallego, subcampió i tercer, Mauro Osinalde. I en YZ125 el campió ha estat Carlos Prat, seguit de Jordi Cardona i Salvador Pérez.