L'ICG Força Lleida desaprofita el segon match ball contra el Càceres i el Barris Nord dictarà sentència

L'ICG Força Lleida també desaprofita el segon match ball i l'eliminatòria es decidirà al Barris Nord || L'ambient hostil el va acabar afectant

Michael Carrera abandona la pista abans d’acabar el partit saludant una afició encesa.ÁREA 11

El quart passaport per a la Final Four del play-off es decidirà divendres vinent al Barris Nord després que l’ICG Força Lleida desaprofités ahir el segon match-ball amb un Càceres que va tornar a superar-lo en intensitat i ganes. Els lleidatans van començar bé, però es van anar diluint i van acabar cedint per 79-73 en un final molt tens, amb Carrera encarant-se amb una afició local que no va parar d’insultar-lo durant tot el partit. L’havia avisat Gerard Encuentra a la vigília que el seu equip havia d’igualar aquesta energia i aquestes ganes que va posar el rival divendres per tenir opcions de guanyar.

D’entrada va semblar que el missatge havia calat en els jugadors, perquè d’inici es va veure un equip molt més ficat en feina. Prova d’això és que Roberto Blanco va haver d’aturar el partit quan només havien transcorregut tres minuts i mig perquè era ja vuit punts avall després d’un parcial de sortida de 5-13 davant d’un ICG Lleida molt coral.La defensa lleidatana estava curtcircuitant l’atac extremeny, que al darrere es veia incapaç de parar el vendaval de joc ofensiu. Els de Gerard Encuentra movien amb fluïdesa la pilota i trobaven amb facilitat tirs alliberats des de més enllà dels 6,75, des d’on van cosir la cistella Juani Marcos, en dos ocasions, i Hughes, en una.

No li va funcionar el temps mort al tècnic local, que va veure com a la jugada posterior el nord-americà robava una pilota i es penjava de la cistella per situar una altra màxima renda, ara de deu punts (5-15, m.6). Aquesta va ser la màxima que tindria en tot el duel, ja que a partir d’aquell moment va començar a flaquejar el Força Lleida arran de diverses pèrdues de pilota no forçades que el Càceres va castigar per reduir el desavantatge fins als quatre punts (18-22), cosa que va obligar Encuentra a aturar el partit. Un triple de Lafuente va ajudar a frenar la caiguda (19-25), però l’arrancada de tercer quart no va ser gens bona.

Carrera, quan es dirigia al vestidor saludant l’afició que l’insultava, va rebre una empenta d’un policia

La intensitat defensiva havia caigut en picat, així com el joc col·lectiu, i en plena efervescència local va aparèixer Lobo per capgirar el partit (29-28) amb dos triples, ajudat per un Olaizola que es va fer gran a la pintura, on tot just va aparèixer Badji. Els de Càceres van arribar a gaudir de tres punts de renda gràcies a un parcial de 6-0, coincidint amb el tercer triple de Schmidt (35-32, m.17), de nou el catalitzador del joc local. Carrera, que va aguantar gairebé tot el segon període amb dos faltes, va tallar la sagnia amb un triple –els seus primers punts en el partit–, al qual va seguir-ne un altre d’un infal·lible Marcos, el quart de la nit sense error (35-38).

Blanco va tornar a demanar temps i el Càceres va aconseguir arribar al descans amb les espases a dalt de tot (39-40) contra un ICG Lleida que s’havia esvaït després d’una prometedora arrancada.A la tornada dels vestidors els nervis van començar a aflorar i tots dos equips van rivalitzar en imprecisions i pèrdues, per això l’electrònic es va mantenir en tot moment igualat, sense que cap dels dos aconseguís avantatges còmodes. Una esmaixada de Hughes després de robatori de pilota de Badji i dos tirs lliures del nord-americà van situar cinc punts amunt el Força Lleida (52-57) en un moment que hauria pogut ser clau per trencar el partit, però un parell d’imprecisions ho van evitar (55-60). Igual que a l’arrancada de l’últim assalt, quan els lleidatans van permetre massa segones opcions a un Càceres que es va animar acompanyat per una afició encesa.

Una altra pèrdua absurda de Huhges la va aprofitar Lobo, clau en la reacció extremenya en aquest període, per empatar a 62. Encuentra va demanar temps mort però l’equip ja es va començar a desconnectar. Cinc punts de Belemene i un triple de Lobo van posar el partit costa amunt (70-64) a tres minuts del final.

Encuentra va tornar a parar el partit, però ja no va servir de res. El Càceres, que va ser més mordent, va acabar segellant la victòria des del tir lliure per forçar el desempat.