HOQUEI PLAY-OFF D?OK LLIGA FEMENINA

Continuen aspirant al títol

El Vila-sana guanya el Palau a la pròrroga i es jugarà demà a casa el pas a la final || Victòria Porta va anotar el 4-3 definitiu en un partit que les del Pla d'Urgell guanyaven per 3-0 al descans

Victòria Porta va completar ahir un gran partit amb dos gols, un dels quals el decisiu per donar el triomf a la pròrroga.JOAN GÓMEZ

El Vila-sana va salvar ahir l’eliminació del play-off per al títol de Lliga, però no ho va fer sense sofriment. Les del Pla d’Urgell van guanyar a la pròrroga (4-3) un partit que guanyaven per 3-0 al descans. Però malgrat deixar escapar l’avantatge en el segon temps, les de Lluís Rodero es jugaran demà (19.00), una altra vegada a casa, el bitllet per a la final del play-off.

El matx va arrancar amb un avís del Palau, però poc després el conjunt local va respondre, i ho va fer amb l’encert necessari per obrir el marcador, amb un gol obra de Laura Barcons (1-0). El conjunt visitant ho va intentar, però no va saber definir amb encert o es va trobar amb Sandra Coelho, que va aturar tots els tirs que dirigits a la seua porteria. En el bàndol local, Luchi Agudo va ser la principal amenaça en atac, a excepció d’un tir al pal de Victòria Porta a meitat del primer temps, que es va redimir al minut 20, quan, després d’una gran acció, va rebre un penal que va transformar (2-0).

El Vila-sana va assestar un altre cop abans del descans amb el 3-0 de Luchi Agudo.Ja a la segona part, les visitants van trobar l’encert que els va faltar a la primera i ràpidament es van posar 3-2 (34’), amb un doblet d’Aina Florenza –el segon de falta directa–. El Vila-sana va parar el cop però a falta de cinc minuts va veure com Berta Busquets anotava el 3-3. El conjunt local va tenir una oportunitat d’or per trencar l’empat amb un penal, però Victòria Porta no va encertar i el duel se’n va anar a la pròrroga.Les de Lluís Rodero van afrontar el temps extra amb aires renovats i, amb un gol de Victòria Porta a un minut del descans (4-3), van tornar a agafar un avantatge que aquest cop sí que van saber defensar per forçar el tercer encontre.

Rodero: “Hem tret l’amor propi per emportar-nos el partit”El tècnic del Vila-sana, Lluís Rodero, va destacar el treball del seu equip per poder forçar el tercer matx que dona accés a la final de Lliga, on ja espera el Gijón –que va eliminar ahir el Manlleu–. “Era important guanyar perquè volíem regalar un altre partit a la nostra afició”, va valorar Rodero. Malgrat veure com el Palau els igualava el 3-0 del descans, el tècnic va destacar “el gran esforç i sacrifici de les jugadores.

Tenim una plantilla curta, juguem contra el campió d’Europa i, després de l’empat, hem tret l’amor propi per aguantar i ens l’hem emportat a la pròrroga”.El tècnic va afegir que afronten el duel de demà “sense cap pressió, però evidentment el volem guanyar”. La nota negativa va ser la lesió de Luchi Agudo, que es va doldre del genoll i “veurem si pot jugar. Ha notat ràpid el dolor i no la forçarem perquè sí”, va dir Rodero.D’altra banda, durant el tram final de la pròrroga, dos aficionats –un de cada equip– es van encarar fins a arribar a les espentes.

Els Mossos d’Esquadra, presents al pavelló, van intervenir per separar-los i no es va produir cap altre incident. El president del club, Ramon Porta, va declarar que “malgrat que no ha passat res de greu, com a president no ho he de tolerar”. A més, va llançar un missatge a l’afició: “Els desafio que no es torni a produir res de semblant.