El Barcelona obre la final amb una clara derrota i perd el factor pista

El Madrid va trencar el duel a la primera part

Una acció del partit d’ahir al Palau Blaugrana.

Una acció del partit d’ahir al Palau Blaugrana.EFE

El Reial Madrid va arrabassar el factor pista al Barça al primer partit de la final de la Lliga ACB, que el conjunt blanc va vèncer ahir al Palau Blaugrana (75-88), liderat en atac per Gabriel Deck (18 punts) i Adam Hanga (16). Encara sense Pablo Laso a la banqueta, el conjunt madridista arribava a la cita en més bona dinàmica, vencedor en 15 dels 16 últims partits, i també del clàssic més recent, la semifinal de l’Eurolliga que sembla que va deixar tocat l’equip blaugrana, dominador fins aleshores en els duels amb el Madrid.

Malgrat l’empenta del Barça a l’últim quart, amb un parcial de sortida de 12-0, amb Rokas Jokubaitis i Nico Laprovittola dirigint l’intent de remuntada, el Reial Madrid, més agressiu i superior en els dos extrems de la pista, va dominar en tot moment un partit que va trencar abans del descans (29-49, min.19) i en què va ser el clar vencedor en la batalla pel rebot (30 a 38, 17 en atac). Sertac Sanli, dubte fins a última hora per un esquinç al turmell esquerre, es va unir a la llista de baixes blaugrana, amb Pierre Oriola, amb dolors a l’esquena, i Dante Exum, descartat. Al Reial Madrid, Sergio Llull i Alberto Abalde tornaven a l’equip, recuperats dels problemes físics. Nikola Mirotic va començar el partit amb el canell calent (5-0), però va ser un miratge. El Madrid va apujar aviat l’agressivitat defensiva al pivot baix i, impulsat per les penetracions de Hanga (9 punts al primer quart) i vuit gols de Causeur, va prendre un avantatge que el Barça ja no va poder recuperar.