El Barça cau a Madrid i deixa els blancs a un triomf de guanyar la Lliga

Els blaugranes van perdre en tots els quarts

Kyle Kuric, en primer terme, abatut per la derrota.

Kyle Kuric, en primer terme, abatut per la derrota.EFE/ JUANJO MARTÍN

El Reial Madrid va vèncer per 81-66 un Barça lligat de mans per la sòlida defensa blanca i que, privat de l’anotació de Nikola Mirotic, va anar quedant-se sense arguments així que van passar els minuts. Imprecisos, desencertats i tensos els dos equips. Així va ser l’inici del xoc.

El preludi d’una batalla en la qual cada possessió va ser or pur. Gabriel Deck va obrir l’aixeta i Cory Higgins va respondre amb un triple. Jasikevicius va donar entrada a Exum per Hayes amb la intenció de dotar l’equip de més verticalitat en atac i de més potència en defensa, però les dos primerenques faltes de l’australià van tirar per terra els plans del tècnic lituà.

El Reial Madrid va seguir apostant per una defensa espartana i quan millor li van funcionar les coses va ser quan va apostar per la verticalitat i el joc directe. Millor amb Adam Hanga que amb Sergio Llull. El Reial Madrid, després d’assolir 13 punts de renda, 55-42 (m.22), va entrar en una petita crisi d’idees en atac, que va ser aprofitada pel Barça per atansar-s’hi, 55-50 (m.25).

Causeur i la seua gauche van tornar a marcar diferències amb 4 punts seguits, 59-50. El Barça va apujar línies en defensa, però un triple de Llull i una altra gran esmaixada de Poirier van portar el final del tercer acte a un important 66-53. L’inici de l’últim quart es va endinsar en les virtuts i defectes d’uns i altres amb un 6-0 de sortida (m.33.15), 72-53.

El Reial Madrid va decidir congelar la pilota i els rebots ofensius i les pèrdues blaugrana al final el van ajudar en aquesta tasca. El quart partit es jugarà demà, també a Madrid (18.00).