ATLETISME CAMPIONAT D?ESPANYA A L?AIRE LLIURE

La lleidatana Berta Segura, plata en 400 amb rècord estatal sub-20

Va fer 52”66 en la millor final espanyola femenina de la història en aquesta prova

Berta Segura, Eva Santidrián i Laura Hernández van pujar al podi després de la final de 400 metres.EFE/DANIEL PÉREZ

La lleidatana Berta Segura (Aldahra Lleida UA) segueix engrandint el seu palmarès i confirmant-se com una estrella emergent de l’atletisme a l’aconseguir ahir la medalla de plata als 400 metres en la seua estrena en un Campionat d’Espanya absolut. A més, ho va fer establint un nou rècord d’Espanya sub-20 (52”66) batent l’anterior que ella mateixa tenia de 52”72 que va firmar en el Míting Iberoamericà de Huelva. Així, es va convertir en la primera espanyola d’aquesta categoria per sota dels 53 segons, en la que, sens dubte, va ser la millor final estatal femenina de 400 de la història, ja que les tres primeres atletes van baixar de 53 segons i set de les vuit finalistes no van depassar els 54 segons.

L’atleta entrenada per Iván Espílez, que es plantava en aquest Estatal absolut amb la millor marca de la temporada de les participants, s’ha enfilat al primer lloc del rànquing europeu sub-20 amb aquesta marca de 52”66. Després de la carrera, Berta Segura va admetre que “he dormit molt poc i he dit: no corro, dels nervis. Però al final parlant amb el meu entrenador he sortit a la pista, que és el que més m’agrada, i ha sortit molt bé”.

Només Eva Santidrián (FC Barcelona) va poder superar a la meta (52”39) la lleidatana, que es va batre fins al final amb Laura Hernández, tercera, a la qual va vèncer en la photo finish per una centèsima (52”67).En l’última prova del dia, Berta va competir al costat de la seua germana Mar, Bruna Luque i Blanca Rius en el 4x400. L’Aldahra Lleida UA va quedar en una gran sisena posició amb millor marca de la temporada de l’equip (3’47”09).L’altra representació lleidatana del dia va anar a càrrec d’Elena Llobera. La saltadora del Palau d’Anglesola va ser desena en llargada amb un millor salt de 5,66 metres.A la final dels 400 masculins, en què no va poder estar per lesió el lleidatà Bernat Erta, el de Palència Óscar Husillos es va imposar amb enorme brillantor.

El seu crono (45”45) és la millor marca espanyola de l’any i mínima per a l’Europeu de Munic.Pel que fa a Bernat Erta, una ecografia va confirmar que només es tracta d’una contractura al bíceps femoral i no una ruptura.