POLIESPORTIU JOCS MEDITERRANIS

La judoka lleidatana Ai Tsunoda no falla i guanya la medalla d'or als Jocs Mediterranis

El lleidatà Aleix Porras queda eliminat en atletisme

Ai Tsunoda, amb la medalla d’or aconseguida ahir a Orà.

Ai Tsunoda, amb la medalla d’or aconseguida ahir a Orà.COE

Ai Tsunoda era una de les esperances a medalla més fermes de la delegació espanyola desplaçada als Jocs Mediterranis d’Orà i la lleidatana no només va complir les expectatives, sinó que ho va fer pujant a dalt de tot del podi per penjar-se l’or a la categoria de menys de 70 quilograms. La judoka del Dojo Lleida va debutar a la competició desfent-se d’Aleksandra Samardzic, de Bòsnia Hercegovina, un triomf que li va donar el pas directe a semifinals, on va derrotar l’eslovena Anka Pogacnik. Ja en la lluita per l’or, Tsunoda va superar per ippon la tunisiana Nihel Landolsi.

Ahir també va entrar en competició Aleix Porras, que dissabte passat es va proclamar campió estatal absolut dels 400 metres tanques, amb rècord inclòs. Però el lleidatà no va poder allargar la bona actuació del cap de setmana al quedar eliminat en les sèries de la distància a Orà. Per la seua part, la nadadora Paula Juste, del CN Lleida, debuta avui als Jocs en els 400 estils.Pel que fa a la resta de la jornada, el judo va donar dos medalles més a la delegació espanyola, les dos de bronze a càrrec de Cristina Cabaña, a la categoria de -63 kg, i Alfonso Urquiza, a la de -81 kg.

També van pujar al tercer calaix del podi les boxejadores Marta López i Laura Fuertes, i la jugadora de tenis taula María Xiao, mentre que Carlos López i Álvaro López van aconseguir la plata en dobles de tenis. En waterpolo, tant l’equip masculí com el femení es van classificar per a les semifinals.