CICLISME TOUR DE FRANÇA

Van Aert, nou líder del Tour de França

El belga es vesteix amb el mallot groc després de la segona posició en terres daneses || Jakobsen s'adjudica la segona etapa desafiant el fort vent

Fabio Jakobsen celebra la victòria després de guanyar l’etapa disputada a Nyborg.EFE/EPA/MADS CLAUS RASMUSSEN

El podi el va completar un dels ídols locals, el danès Mads Pedersen (UAE Team Emirates)el vigent campió, l’eslovè Tadej Pogacar, va i va acabar vuitè. El belga Wout Van Aert (Jumbo Visma) es va situar ahir líder del Tour de França rere la seua medalla de plata en la segona etapa de la competició, disputada entre les localitats daneses de Roskilde i Nyborg. El guanyador va ser el neerlandès Fabio Jakobsen (Quick Step Alpha Vinyl), debutant en el Tour, que es va imposar a l’esprint a Van Aert després de 202,2 km marcats pel vent, mentre que tenir una caiguda A l’inici de la segona etapa, de la qual el belga Lampaert partialíder, el pilotde Roskilde, l de amb el punt de mira a Nyborg, l de Finia, a l’altre costat del mar.

La travessia entre illes apuntava a una jornada marcada pels possibles estralls del vent, especialment l tram final, amb la travessia dels 18 del Gran Belt, el tercer penjmés llarg del món.Tan sols començares va formar la primera d109 edició amb el danès Magnus Cortal capdavant, aclamat per llocal, seguit pel noruec Sven Bystrmi els francesos Barthe i Rolland. De l’aventura va treure or Cort, que es va agafar al primer mallot de la muntanyaequador de l’etapaBystrom, antic campió mundial sub23va presentar batalla i es va desmarcar durant part de la jornada, encara que va acabar cedint a 32 km de la meta.Tot just superar el lloc de peatge a l’entrada del ont de Belt va començar una batalla frenètica amb el vent bufant de cara, 25 per hora, entre la incertesa del que era un tram inèditmig del mar que va deixar diverses caigudes. Van aterrar Lampaert, amb el jersei groc de líder, i Rigoberto Urán de l’equip EF Pro Cycling, i es van produir talls en el grup a mesura que s’endinsava l pont.el belga, que va perdre el liderat, es reintegrar, el colombià es va acabar perdent al furgó decua.Malgrat la incomoditat del vent, l’element determinant de la segona etapa del Tour van ser les caigudes.

Un a 2,2 km de meta va implicar 20 corredors, entre Pogacar. El doble campió del Tour i principal favorit de la competició va punxar les dos rodes, però trobar-se a menys de 3 km de l’arribada, acabar l’etapa passejant. A a la meta, l’eslovè es va mostrar satisfet amb el resultat final i va restar importància a la caiguda.Amb el dividit, els equips dels esprinters van activar el protocol d’arribada.Lampaert es va posar a llançar Jakobsen de lluny, però el belga va aguantar poc al capdavant.

Tot i així, el seu compatriota Van Aert va voler rescabalar-se del segon, que va qualificar de decebedor, i va lluitar amb el debutant Fabio Jakobsen per emportar-se l’etapa amb un temps de 4:34:35. El Tour s’acomiadarà de Dinamarca amb la tercera, que uneix Vejle i Snderborg amb un recorregut de 182. Una etapa sense desnivells, propcia per a l’esprint i prèvia a la primera jornada de descans,que el França. partia en a Isla Sealandia o en e km puente oll fuga e la a multitud carrera puntuant en les tres tatxes del dia, totes de quarta prèvies al.

’ P al Mentrestant Encara que ge puedo baralla montonera ells l lleagar seua pilot El mateix posat en la contrarellotge de la primera etapa l primer lloc al costat del danès Pedersen. Entre tots, va aparèixer el para deixant a tancant amb una mitjana de 44,2 km/hora la seua victòria número 11 de la temporada i la 36 com a professional Aquest jornada del torneig ø i despuéúesde envoli a