WATERPOLO CAMPIONAT DEL MÓN

Espanya derrota Itàlia als penals i guanya per tercera vegada el Mundial

Els jugadors i tècnics espanyols posen amb les medalles.

Els jugadors i tècnics espanyols posen amb les medalles.DBM/DEEPBLUEMEDIA – RFEN

La selecció espanyola de waterpolo es va proclamar ahir campiona del món, després d’imposar-se a Itàlia en una final que va acabar el temps reglamentari amb empat (9-9) i que es va decidir en la tanda de penals (6-5), en què una parada d’Eduardo Lorrio en l’últim llançament dels italians va coronar la selecció 21 anys després. Espanya va sortir amb una asfixiant pressió defensiva que amb prou feines va tardar un minut a donar fruits al conjunt espanyol, que es va avançar (0-1) amb un contraatac. Alberto Munarriz es va sumar amb dos gols que col·locaven l’1-3.

Però Itàlia va saber reaccionar i va igualar el partit (3-3).El conjunt de David Martín va aprofitar totes les superioritats de què va disposar per allunyar-se al marcador (3-6), encara que els italians van retallar distàncies abans d’arribar a l’últim quart, amb tan sols dos gols d’avantatge per als espanyols (6-8). Quan tot semblava encarrilat per a Espanya, el conjunt italià va endossar un parcial de 3-0 als de David Martín en els últims sis minuts de joc per forçar els penals (9-9), però Eduardo Lorrio va frustrar el somni dels italians amb una parada decisiva al xut de Giacomo Cannella que va permetre a Espanya coronar-se per tercera vegada campiona mundial.