FUTBOL EUROCOPA FEMENINA

Triomf amb cap

Espanya se sobreposa a l'ensurt inicial i guanya amb comoditat en l'estrena davant de Finlàndia || L'equip de Jorge Vilda va guardar forces al segon temps

Mariona Caldentey, ahir després d’anotar l’últim gol del partit, de penal.

Mariona Caldentey, ahir després d’anotar l’últim gol del partit, de penal.EFE/ MIGUEL TOÑA

La selecció espanyola va superar sense excessius problemes el primer partit de l’Eurocopa, amb un triomf per 4-1 contra Finlàndia, la selecció més feble del grup. L’equip de Jorge Vilda es va imposar en un partit sòlid, però sense gaire brillantor en el joc, decidit gràcies a tres gols en rematades de cap. Després de la baixa de gravetat d’Alexia, el partit va començar de la pitjor manera per a Espanya, amb un gol de Finlàndia en el primer minut.

La davantera Sällström va aprofitar una pilota llarga a l’esquena de la defensa espanyola per batre Sandra Paños amb una rematada creuada (0-1).A partir de llavors, les espanyoles van controlar a plaer la pilota davant un rival molt replegat, però patien per trobar la porteria rival. La solució va arribar a través de l’estratègia, quan Irene Paredes va empatar a la sortida d’un córner amb una rematada de cap, en el minut 25 (1-1). També de cap va arribar el segon gol.

A poc d’assolir el descans, Mapi León va posar una centrada frontal a l’àrea que Aitana Bonmatí va rematar bombat per decantar el matx (2-1).Després del descans, la selecció finladesa va amenaçar molt poc i va acabar rebent dos gols més de part d’un equip espanyol que va guardar forces per als pròxims duels davant d’Alemanya i Dinamarca. Primer va marcar Lucía García, de nou de cap i a centrada de Mapi León, rematant una falta lateral (3-1). En l’afegit, Mariona va posar el 4-1 definitiu, amb un gol de penal, que donava els tres primers punts a Espanya.

Aitana: “Tot el que passi de bo va per a l’Alexia i les que no hi són”Aitana Bonmatí, MVP del partit segons la UEFA, va anar a dedicar el seu gol a Alexia Putellas –present ahir al camp– i va voler recordar-se d’ella i d’altres companyes absents en les seues declaracions postpartit: “Tot allò de bo que passi va per a Alexia, per a Jenni Hermoso, per a Virginia Torrecilla i totes les jugadores que ens han ajudat a arribar fins aquí i no hi són.” La centrecampista de Sant Pere de Ribes va destacar que “la selecció és un vaixell i totes remem per arribar al més lluny possible”. El pròxim rival serà Alemanya, que ahir va guanyar amb contundència Dinamarca (4-0) i es va col·locar primera de grup amb els mateixos tres punts que Espanya.