Victòria de superació a Aran

El barceloní Andreu Simón, diabètic des de fa 10 anys, guanya la prova de 105 km de la Val d'Aran by UTMB || La nord-americana Katie Schide venç en dones i entra sisena de la general

Andreu Simón toca la campana com a guanyador de la CDH.

Andreu Simón toca la campana com a guanyador de la CDH.VAL D’ARAN BY UTMB

vielha Un total de 865 corredors, 789 homes i 76 dones, van posar ahir al límit els seus cossos per afrontar els 105 quilòmetres de la Camins de Hèr (CDH), camins de ferro en aranès, la segona prova més llarga i exigent de la Val d’Aran by UTMB®, que va arrancar a les 6 del matí des de la plaça deth Haro de Les per cobrir un recorregut per les parts més salvatges i altes de la Val d’Aran, creuant túnels i mines abandonades.

En la segona prova més llarga van participar un total de 865 atletes, 789 homes i 76 dones

Vora les sis de la tarda apareixia pels carrers de Vielha el primer dels participants, el barceloní Andreu Simón, que completava el traçat en gairebé dotze hores, concretament 11 hores, 48 minuts i 51 segons, amb un ampli avantatge sobre els seus rivals. El corredor de Sant Vicenç dels Horts deixava constància del seu esperit de superació, ja que afronta aquestes interminables carreres malgrat que fa una mica més de deu anys li van diagnosticar una diabetis de tipus 1, que no li impedeix superar-se. Simón ja atresora dos títols de campió d’Espanya de trail running i el 2019 va ser campió del món amb la selecció espanyola, a més de guanyar la carrera de 68 quilòmetres de la Buff Epic Trail de la Vall de Boí 2019, amb la particularitat que ho va fer al costat d’Ernest Ausiró, amb qui va compartir tot el trajecte i junts van creuar la meta.

Amb un retard de poc més de deu minuts va entrar el segon classificat, l’italoaustríac Philipp Ausserhofer, amb un temps de 11:59:13, seguit del suec Johan Lantz, que va travessar la meta en 12:29:58, més de 41 minuts respecte de Simón. En la categoria femenina, la vencedora va ser la nord-americana Katie Schide, sisena a la classificació general, amb un temps de 13 hores, 6 minuts i 39 segons, avantatjant en 1 hora i 43 minuts la segona classificada, la boliviana Elisabeth Ríos Peredo (14:53:10), mentre que va completar el podi la balear Karina Gómez Dixon (16.25:32), que ja va ser tercera al PDA de l’any passat.Ahir a la tarda també es va donar la sortida a la prova més llarga de l’esdeveniment, la Torn dera Val d’Aran (VDA), de 161 quilòmetres, en la qual van prendre part 437 corredors que no arribaran fins a aquesta tarda a Vielha.