Suècia arrasa Portugal (5-0) per passar a quarts

Països Baixos també accedeix com a segon

Les jugadores sueques es van classificar per a quarts.

Les jugadores sueques es van classificar per a quarts.EFE/EPA/TIM KEETON

La selecció sueca va passar ahir per sobre de Portugal (5-0) i es va assegurar el primer lloc del Grup C, per la qual cosa evita França a quarts de final de l’Eurocopa femenina de futbol. Les sueques van fer un partit molt seriós amb una gran primera part, en la qual les lusitanes van ser poc contundents en defensa i, en tres jugades a pilota aturada, els va marxar l’Eurocopa. Al minut 21, Filippa Angeldal va aprofitar un rebuig d’un córner per posar l’1-0 i al 45 va empalar una jugada assajada en una falta lateral per al 2-0.

A falta d’un minut per al descans, les sueques van anotar el tercer (3-0). A la segona meitat, Suècia va confirmar la seua superioritat amb dos gols més, un dels quals de penal, per posar el 5-0 final.Per la seua part, Països Baixos, que podia arrabassar la primera posició a Suècia, es va imposar a Suïssa amb una golejada en els últims minuts del partit (1-4). Malgrat anotar tres gols en tan sols cinc minuts, les neerlandeses, actuals campiones d’Europa, acaben la fase de grups segones i s’enfrontaran a la selecció francesa a quarts de final per intentar revalidar el títol.