Bèlgica supera Itàlia i accedeix als quarts de final

Islàndia va empatar amb França, ja classificada, i va cedir la segona posició

La belga Wullaert disputa una pilota a la italiana Lisa Boattin.

La belga Wullaert disputa una pilota a la italiana Lisa Boattin.EFE/EPA/ANDREW YATES

La selecció de Bèlgica va certificar ahir la presència a quarts de final de l’Eurocopa femenina com a segona del grup D, al vèncer per la mínima (0-1) Itàlia, mentre que França, ja classificada com a primera abans de disputar el tercer i últim partit de la fase de grups, va empatar davant d’Islàndia (0-1), amb una alineació amb les menys habituals. Les belgues, que es veuran les cares amb Suècia en la següent ronda, necessitaven guanyar per somiar amb els quarts i esperar que França puntués davant d’Islàndia. Durant la primera meitat, intercanvi de cops entre Bèlgica i Itàlia, sense cap equip dominant, conscients que tot estava en joc.

Giugliano va tenir un parell de millors ocasions, però la portera belga Evrard sempre va estar molt atenta.El gol definitiu va arribar acabada d’estrenar la segona part, en el minut 49, quan De Caigny, la millor de la selecció belga en els primers 45 minuts, va connectar un cop amb l’esquerra després de diversos rebots a l’àrea arran d’una centrada (0-1). Va poder respondre ràpid Itàlia, però el travesser va evitar que la falta llançada per Gireli igualés el partit. Les italianes, que necessitaven el triomf per classificar-se, es van bolcar, però Bèlgica es va defensar de els envestides i serà per primera vegada en la seua història en uns quarts d’una Eurocopa gràcies a l’empat (1-1) de França contra Islàndia.

L’equip gal es va avançar aviat i, malgrat que Islàndia va poder empatar de penal, no va aconseguir el triomf que els hauria donat la classificació. Una vegada acabada la fase de grups, la ronda de quarts començarà dimecres amb l’Anglaterra-Espanya (20.00 h).