MOTOCICLISME FREESTYLE

Bronze històric del lleidatà Guillem Navas

El lleidatà és el primer europeu a obtenir medalla en la prova de quarterpipe dels X-Games || Va arribar a més de 13 metres en el seu darrer intent

Axel Hodges, Colby Raha i Guillem Navas, al podi amb les medalles.

Axel Hodges, Colby Raha i Guillem Navas, al podi amb les medalles.LLEIDES

El lleidatà Guillem Navas, pilot de l’equip Lleides, es va penjar la medalla de bronze en la prova de quarterpipe High Air, celebrada ahir de matinada, que suposava el seu debut als X-Games. Navas va arribar amb la seua moto als 45,4 peus (una altura corresponent a 13,81 metres) i va aconseguir així la tercera plaça, que el converteix en el primer europeu a obtenir una medalla en l’esmentada prova –ja era el primer europeu a participar en el quarterpipe. A més, amb el seu bronze, el lleidatà s’uneix a Laia Sanz, Edgar Torronteras i Queralt Castellet com els únics catalans que han aconseguit una medalla en tota la història dels X-Games, la competició considerada com els Jocs Olímpics dels esports extrems, amb edició anual d’estiu i hivern.Quan va ser seleccionat per anar a la competició de San Diego (Califòrnia), el mes de juny passat, Navas va deixar clares les seues intencions.

“Jo vull guanyar i hi aniré a obtenir almenys una medalla”, va declarar el lleidatà a SEGRE i va afegir que participar en els X-Games era “el premi de tota una vida. Des dels sis anys que somiava arribar a la competició”.Malgrat que el seu primer salt (40,10 peus) el va col·locar en quart lloc, a la segona ronda ja es va col·locar tercer (arribant als 42,6) i es va mantenir allà en els dos últims intents, tot i que va continuar millorant. En el tercer salt va arribar fins als 44,2 peus (13,4 metres) i l’última va ser la seua millor ronda, assolint els 45,4, 13,81 metres.

Una altura que li hauria valgut per obtenir la medalla d’or el 2021, però tant Axel Hodges com Colby Raha, subcampió i campió respectivament el 2021, van millorar més de 2,5 metres les seues marques per repetir el resultat en la present edició. El nord-americà Raha va passar de 40,9 peus el 2021 als 49 a la prova de la matinada d’ahir (de 12,42 metres fins a 14,9), per penjar-se la medalla d’or. El seu compatriota Hodges va marcar 48 peus (14,6 metres), quan l’anys passat havia assolit els 39,2 (11,94 metres), per ser el segon classificat

Guillem Navas s’uneix a Laia Sanz, Edgar Torronteras i Queralt Castellet com els únics medallistes catalans