AUTOMOBILISME INTERNACIONAL

Vettel anuncia l'adeu

El tetracampió del món explica que deixarà la Fórmula 1 al final d'aquesta temporada || És el tercer amb més Grans Premis guanyats de la història

Vettel, ahir el circuit d’Hungaroring, on es disputa Gran Premi aquest cap de setmanaEFE/EPA/TAMAS KOVACS.

El pilot alemany Sebastian Vettel, quatre vegades campió mundial de Fórmula 1 amb Red Bull (entre el 2010 i el 2013), es retirarà al final de la present temporada, segons va anunciar el mateix Vettel a la primera publicació del seu compte d’Instagram, creat ahir mateix. “La decisió de retirar-me ha estat difícil de prendre i he passat molt temps pensant en això. Al final de l’any vull prendre’m un temps més per reflexionar sobre el que faré a continuació, tinc molt clar que, sent pare, vull passar més temps amb la família”, va comentar Vettel al comunicat, que va publicar posteriorment al seu actual equip, Aston Martin.El pilot germànic, de 35 anys, ocupa el tercer lloc a la llista de guanyadors de Grans Premis de tots els temps, amb 53 victòries, només darrere de Lewis Hamilton (103) i Michael Schumacher (91).

A més, és el quart amb més títols mundials, també darrere de Schumacher i Hamiton (7 cadascun), de Juan Manuel Fangio (5) i empatat a quatre campionats amb Alain Prost.L’alemany es va convertir en el seu dia en el pilot més jove a guanyar un Gran Premi, el 2008 amb 21 anys i 73 dies, encara que posteriorment va ser superat per Max Verstappen. Però Vettel sí que manté l’honor de ser el pilot més jove a proclamar-se campió del món, després del títol l’any 2010, aconseguit amb 23 anys i 134 dies.“Però avui no es tracta de dir adeu. Més aviat, es tracta de dir gràcies, a tots, sobretot als aficionats, sense l’apassionat suport dels quals la Fórmula 1 no podria existir”, va concloure l’alemany, que a partir d’avui disputarà el GP d’Hongria.La majoria de pilots de la graella actual van reaccionar a la notícia reconeixent els mèrits de Vettel.

Fernando Alonso, competidor de l’alemany pels seus títols mundials, va declarar que “Vettel és un gran campió i una gran persona, el trobarem a faltar”. Semblants van ser les paraules de Lewis Hamilton, que es va referir a Vettel com “un amic” i va reconèixer “l’honor d’haver competit contra ell”.