PIRAGÜISME MUNDIAL D?ESLÀLOM

Bronze made in la Seu

La palista andorrana Mònica Dòria, del Cadí Canoe Kayak, puja al podi a la prova Extreme del Mundial absolut d'Augsburg || L'urgellenc Miquel Travé voreja la final en canoa individual

Mònica Dòria posa amb la medalla de bronze aconseguida ahir.

Mònica Dòria posa amb la medalla de bronze aconseguida ahir.cadí canoe kayak

El Cadí Canoe Kayak de la Seu d’Urgell va ampliar el seu palmarès internacional gràcies a la palista Mònica Dòria, que competint amb Andorra es va penjar ahir la medalla de bronze a la prova Extreme, que posava el punt final als Campionats del Món absoluts d’eslàlom, que s’han disputat aquesta setmana a la localitat alemanya d’Augsburg. Després que a la sessió matinal es quedés fora de la gran final de canoa, al firmar el vint-i-sisè lloc amb un registre de 136.79, amb dos penalitzacions de dos segons, Dòria es va rescabalar a l’Extreme, modalitat que ja serà olímpica als Jocs de París 2024. L’andorrana del Cadí, que fa unes tres setmanes ja va aconseguir el bronze en K1 al Mundial sub-23 d’Ivrea, va superar la primera mànega i els quarts de final amb el millor temps de la seua sèrie i va accedir a la final amb el segon lloc a semifinals.

En la lluita per les medalles, Dòria va entrar tercera per penjar-se el bronze, al darrere de la campiona australiana Jessica Fox, que hores abans havia estat plata en C1, i de la britànica Kimberley Woods, que va ser plata.No va tenir tanta sort el seu company de club Miquel Travé, que no va poder repetir la seua recent actuació al Campionat d’Europa de Eslovàquia, on va aconseguir el bronze individual i també per equips de C1 absolut. El palista urgellenc es va quedar a les portes de la final de canoa, al ser dotzè, a poc més d’un segon de la lluita per les medalles, i va tancar el Mundial absolut en blanc, ja que a la prova Extreme va quedar eliminat a la preliminar. Val a recordar que el palista del Cadí Canoe Kayak venia de superar fa tot just tres setmanes la Covid, que el va obligar a renunciar al Mundial sub-23 en plena competició.Espanya no va aconseguir ficar cap embarcació a les finals de canoa, i el lleidatà va ser el que va estar més a prop d’aconseguir-ho.

Va sortir onzè a la semifinal, després d’obtenir l’últim bitllet directe (va ser vintè) a les eliminatòries, i no va poder completar un descens net. Va penalitzar dos segons a les portes vuit i deu i va acabar amb un registre de 107.25, amb el qual no en va tenir prou per col·locar-se a la lluita per les medalles. Va acabar dotzè, a menys d’un segon i mig de l’objectiu.

El campió va ser l’alemany Sideris Tasiadis, bronze a Tòquio, seguit de l’eslovac Alexander Slafkovsky, plata, i del també alemany Franz Anton, que va ser bronze. En dones, l’or va ser per a l’alemanya Andrea Herzog, seguida de l’australiana Jessica Fox, plata, i de la britànica Mallory Franklin, vigent campiona d’Europa, que va ser bronze.

Lleida tindrà set representants a l’Europeu júnior i sub-23

La competició d’alt nivell no s’atura i la selecció espanyola d’eslàlom, amb set representants de Lleida, afrontarà la setmana que ve un altre repte, el Campionat d’Europa júnior i sub-23 que es disputarà a la ciutat txeca de Ceské Budejovice, de l’11 al 14 d’agost.

Miquel Travé, que a penes va poder competir al Mundial sub-23 de fa tres setmanes a Ivrea per la Covid, tornarà a ser la principal esperança de medalla d’Espanya. Al costat d’ell hi haurà la pontsicana Laia Sorribes i les urgellenques Anna i Maria Barroso. En júniors competiran Marc Vicente i Manel Contreras, del Cadí, i Miquel Farran, del Nàutic Mig Segre de Ponts.

Miquel Travé va completar una bona baixada, però les penalitzacions el van deixar fora de la final.CADÍ CANOE KAYAK