AUTOMOBILISME FÓRMULA 1

Verstappen, més líder

Max remunta de desè a primer en poc més de mitja carrera aprofitant la pèssima estratègia de Ferrari || Hamilton i Russell van completar el podi

Els components de l’equip Red Bull celebren el pas de Max Verstappen per meta com a guanyador de la carrera.EFE

El neerlandès Max Verstappen (Red Bull) va guanyar ahir el Gran Premi d’Hongria, tretzena cita del Mundial de Fórmula 1, després de completar una excel·lent remuntada i aprofitar una altra esperpèntica estratègia de Ferrari, que va impedir als seus pilots Charles Leclerc i Carlos Sainz lluitar pel triomf, i van quedar fora del podi, mentre que Fernando Alonso (Alpine) va amarrar el vuitè lloc. Mad Max, que va haver d’avançar Leclerc fins en dos ocasions per emportar-se la victòria, va ser el dominador de la cursa des de l’últim terç, quan va triomfar després de tres voltes de bogeria, en les quals fins i tot va fer una virolla, mentre que el monegasc es va veure perjudicat per posar pneumàtics durs, que no havien funcionat en aquest traçat, en la seua segona parada, que el va obligar a fer un tercer pit-stop i col·locar-ne de tous

El madrileny es va quedar fora del podi, igual que el seu company Charles Leclerc, que va acabar sisè

Ferrari, els grans perjudicats del cap de setmana, va viure un nou malson, ja que van acabar fent quart (Sainz) i sisè (Leclerc) en un circuit en què estaven destinats a vèncer i fer un doblet. Tristesa i frustració per a l’escuderia italiana, al contrari que Mercedes, que celebra per segon GP consecutiu un nou doblet en el podi, amb Hamilton i Russell, segon i tercer, respectivament.

L’espanyol Fernando Alonso es va haver de conformar amb un conservador vuitè lloc.El neerlandès, que suma la vint-i-vuitena victòria en la Fórmula 1, és ara més líder del Mundial, amb 258 punts, 80 més que Leclerc (178), amb Sergio Pérez tercer (173) i Sainz baixant al cinquè lloc (156), en favor de Russell (158). El vencedor a Hungaroring se’n va amb un ampli matalàs de punts a les vacances d’estiu, mentre que l’aturada es pot fer molt llarga per a la Scuderia, que haurà d’experimentar una metamorfosi per poder tenir opcions reals en un Mundial molt de cara per a Verstappen. Alonso segueix desè en el certamen, ara amb 41 punts.