La pluja retarda la semifinal de Berta Segura en els 400

Roger Súria, d'Agramunt, es va quedar fora de la final dels 3.000 obstacles

Berta Segura, durant una prova anterior.

Berta Segura, durant una prova anterior.RFEA

La pluja va irrompre ahir en el Mundial sub-20 d’atletisme de la ciutat colombiana de Cali i va retardar la jornada vespertina, en la qual tenia previst participar la lleidatana Berta Segura, classificada per a la semifinal dels 400 metres. En la jornada matinal sí que va ser-hi Roger Súria d’Agramunt, que va disputar la semifinal dels 3.000 obstacles, però no va passar a la final. Berta Segura, que es va classificar per a semifinals de forma brillant dimarts, batent de nou el rècord d’Espanya sub-20 amb un excel·lent crono de 52.50, es va veure perjudicada per la pluja.

La seua carrera, la sèrie 3 de semifinals, estava programada a les 00.17, però la pluja va retardar tot el programa i, al tancament d’aquesta edició, la prova s’havia reprogramat a les 02.17, si no hi havia una nova demora. La final es preveu avui a les 00.40.El també lleidatà Roger Súria, atleta d’Agramunt que competeix amb el Club Atlètic Igualada, va debutar ahir en els 3.000 obstacles però no va poder accedir a la final, i ha quedat eliminat en les semifinals. Súria, que s’entrena al CAR de Sant Cugat amb Carles Castillejo, va competir en la segona de les tres sèries de semifinals.

Passaven a la final de dissabte els tres primers de cada una de les sèries, a més dels sis millors temps entre els no classificats directament.Súria va començar bé la sèrie, ficant-se en el grup del capdavant i aguantant inicialment el fort ritme dels dos primers, l’etíop Samuel Firewu i el kenià Emmanuel Wafula. Però aquests van començar a obrir i el lleidatà va anar quedant-se progressivament enrere, per acabar entrant a la línia de meta al lloc 11 de la seua sèrie, amb un temps de 9:14.60. La prova la va guanyar Firewu amb una marca de 8:49.27, sent segon Wafula amb 8:49.57, mentre que el tercer corredor classificat directament per a la final va ser el japonès Ryotaro Onuma, amb 9:00.02.

En aquesta sèrie només es va classificar un atleta per temps, l’italià Cesare Caiani, que va parar el crono en 9:02.35. Súria es va quedar lluny de la mínima amb la qual va obtenir la classificació per al Mundial, 8:55.61.