PIRAGÜISME CAMPIONAT DEL MÓN

Saúl Craviotto lluitarà per les medalles al Mundial

Amb la resta de subcampions olímpics va accedir a la final de K4 500 metres

El quartet espanyol, amb Saúl Craviotto al capdavant de l’embarcació, durant la jornada d’ahir.RFEP

El lleidatà Saúl Craviotto i la resta de subcampions olímpics de K4 500 a Tòquio 2020 –Marcus Cooper, Carlos Arévalo i Rodrigo Germade– es van classificar per a la final dels Campionats del Món d’esprint que ahir dimecres van arrancar a la ciutat canadenca de Halifax, com van fer en categoria femenina Teresa Portela, Sara Ouzande, Carolina García i Laia Pelachs. En la primera jornada de la competició, el quartet estatal, que parteix entre els favorits per emportar-se la medalla d’or del certamen, van ser els millors de la seua sèrie, marcant un temps de 1.21.60, seguits a tan sols 0.82 segons pel quartet ucraïnès format per Oleh Kukharikh, Dmitró Danilenko, Ígor Trunovi i Ivan Semikin, que van aconseguir un registre d’1:22.43.La segona sèrie la van dominar els alemanys Max Rendschmidt, Tom Liebscher i Max Lemke, els tres campions olímpics a Tòquio, ahir al costat de Jacob Schopf (1:21.52), mentre que en la tercera els polonesos Jakub Stepun, Bartosz Grabowski, Slawomir Witczak i Jakub Michalski (1:22.26) van ser els més ràpids.En categoria femenina també el K4 500 espanyol, amb la subcampiona olímpica Teresa Portela, al capdavant, es va ficar directament a la gran final per lluitar per les medalles amb el seu segon lloc en la sèrie 1. Les espanyoles van completar el recorregut amb un temps d’1:36.86 i van acabar a 2.08 de les poloneses Karolina Naja, Anna Pulawska –or a Tòquio–, Adrianna Kakol i Dominika Putto (1:34.78).

La sèrie 2 la van dominar les neozelandeses Alicia Hoskin, Lisa Carrington, Olivia Brett i Tara Vaughan (1.36.70). Ambdós finals es disputaran el dissabte dia 6, igual que les de C1 200 i C2 500, en les quals competiran Sete Benavides, que va superar l’eliminatòria amb un temps de 41:23, i el duo Cayetano García i Pablo Martínez, respectivament.