BÀSQUET EUROPEU U18

Espanya, dirigida per Bernat Canut, s'assegura la plata a l'Europeu

Venç França i avui jugarà la final amb Lituània

Les jugadores van celebrar la victòria a la pista i el cos tècnic, amb Bernat Canut, a la banda.FIBA

La selecció espanyola U18 femenina que dirigeix el lleidatà Bernat Canut va assegurar ahir la sisena medalla de l’estiu per a les seleccions de formació d’Espanya, un metall que definirà el seu color avui a la gran final de l’Europeu de la categoria. Tot plegat després de l’espectacular triomf aconseguit ahir en el duel amb França en una semifinal gestionada a la perfecció per un equip que es va buidar en defensa i que va saber marcar el ritme de joc en atac per anul·lar les virtuts d’un rival que poc va poder fer. Un sòlid partit amb el qual certificar el pas a la somiada lluita per la medalla d’or (20.15 hores), un partit que l’enfrontarà a Lituània, que a l’altra semifinal va derrotar Alemanya (64-52).

Les jugadores que entrena Bernat Canut van dominar el rival de principi a final. Van agafar les regnes del marcador en un primer quart de pocs punts, en el qual en van anotar onze i només en van encaixar sis, i van aguantar la temptativa de reacció de les franceses al segon per arribar al descans al davant gràcies a un triple final de Marina Aviñoa (25-20, min 20).Malgrat els mals percentatges de tir a la primera part (23 per cent en tirs de dos i 20% en triples), les gales van ser capaces d’arribar amb vida al tercer quart, en el qual les espanyoles van posar una marxa més i, després d’un parcial a favor de 16-2, deixar sentenciada la semifinal a deu minuts del final (41-26, min 30). A l’últim acte, Espanya va saber manejar l’avantatge per segellar un triomf que li permetrà lluitar avui per la sisena medalla de l’estiu del bàsquet de formació.